Pivotul Crina Pintea (CSM Bucureşti) şi portarul Mihai Popescu (St. Raphael Var) au fost desemnaţi cei mai buni handbalişti români ai anului 2019 de către Federaţia Română de Handbal. Pentru pivotul de la CSM București a fost votată pentru prima dată cea mai bună jucătoare de handbal a României.
"Nu-mi vine să cred, vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Mă bucur că până la urmă s-au văzut şi lucrurile bune şi că se întâmplă lucruri frumoase şi la noi. Nu vreau să spun că 2019 a fost cel mai bun an al meu, pentru că toţi anii din spate au făcut ca 2019 să fie unul bun. Cât timp munceşti şi pui cărămidă cu cărămidă, la un moment dat vei vedea casa gata, asta s-a întâmplat la mine. Cred că pot mult mai mult de atât. Îmi doresc să fiu sănătoasă şi împreună să ne putem îndeplini obiectivele. Când cu echipa ai rezultate foarte bune, apar şi rezultatele individuale", a declarat Crina Pintea.
https://i.eurosport.com/2019/12/06/2731149.jpg
Campionatul Mondial
Crina Pintea, în culmea fericirii: "Am putut să privesc ultima fază, am crezut mereu în victorie!"
06/12/2019 LA 12:44

Cele mai bune handbaliste ale României, alese de la CSM

Alte două jucătoare de la CSM Bucureşti, interul stânga Cristina Neagu (31 de ani) şi portarul Denisa Dedu (25 de ani), au fost desemnate cele mai bune românce din Liga Florilor. "Mă surprinde să primesc acest premiu pentru că am jucat foarte puţin anul trecut. Le mulţumesc celor care s-au gândit la mine şi mi-au oferit acest premiu", a spus Cristina Neagu.
"Mă bucură şi mă onorează acest premiu, este o recompensă. Anul 2019 a fost unul bun pentru mine, poate exceptând ultima parte, care nu a fost aşa cum mi-o doream. Sunt mulţumită, au fost anumite realizări de care sunt bucuroasă. Îmi doresc ca 2020 să fie şi mai bun", a afirmat, la rândul său, Denisa Dedu.
Mihai Popescu a fost desemnat a opta oară cel mai bun jucător român: "Întotdeauna mi-am dorit acest premiu, încă de când am ajuns la Constanţa, în primul an, când îi vedeam pe Tudor Stănescu sau pe Laurenţiu Toma că îl câştigau. Este a opta oară când primesc acest premiu şi mi-l doresc în continuare. Sper să fac cât mai multe pentru echipa naţională şi pentru echipa mea de club. De fiecare dată când am venit la echipa naţională am venit cu sufletul şi mi-am dorit să fac performanţă", a spus Popescu.

Lista distincțiilor:

  • Crina Pintea – cea mai bună jucătoare de handbal româncă din 2019
  • Mihai Popescu – cel mai bun jucător de handbal român din 2019
  • Cristina Neagu – cea mai bună jucătoare româncă din Liga Florilor
  • Alicia Fernandez – cea mai bună jucătoare străină din Liga Florilor
  • Marius Sadoveac – cel mai bun jucător român din Liga Zimbrilor
  • Ante Kuduz – cel mai bun jucător străin din Liga Zimbrilor
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de Handbal | Cristina Neagu, încrezătoare în echipă: "Ne vom impune cu Ungaria"
04/12/2019 LA 08:46
Liga Campionilor
Esbjerg - CSM 22-24/ Debut cu victorie în Champions League
06/10/2019 LA 18:32