Cristina Neagu a revenit la naționala feminină de handbal a României, după aproape un an de pauză. În aprilie 2021, după ce naționala s-a calificat la Campionatul Mondial de anul trecut, cea mai bună handbalistă a României a anunțat că va lua o pauză de la echipa națională.
Acum, Cristina Neagu a fost convocată de către selecționerul Adrian Vasile pentru cele două partide cu Danemarca din preliminariile Campionatului European de la finalul acestui an:
"A venit şi primăvara, a venit 1 martie şi sincer mă bucur să prind lucrul ăsta aici, alături de echipa naţională, alături de fete. Mă bucur că am revenit, deşi cred că cea mai bună decizie pe care am luat-o a fost aceea de a rămâne acasă la Campionatul Mondial, pentru că în felul acesta am reuşit să am mai multă grijă de mine, de corpul meu, de accidentările pe care le am. Însă acum am revenit cu inima plină şi cu multă încredere, cu dorinţă de a câştiga miercuri", a declarat Cristina Neagu, potrivit digisport.ro.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
ACUM 10 ORE
Citește și:

România va juca la Mioveni cu Danemarca

Miercuri seară, România va juca împotriva naționalei Danemarcei la Mioveni, după care, pe 5 martie, va disputa partida retur, în deplasare. Cristina Neagu este convinsă că sprijinul publicului va ajuta naționala să obțină un rezultat bun miercuri seară:
"Până la urmă e un meci de calificare, chiar dacă face parte dintr-o grupă, şi nu neapărat un baraj, sau un meci de la un turneu final. E o partidă foarte importantă pentru noi, jucăm în faţa propriilor spectatori şi ne dorim să facem un meci bun şi să obţinem o victorie. Cred că nu s-a mai întâmplat să jucăm acasă împotriva Danemarcei, s-a întâmplat poate împotriva Rusiei sau Norvegiei, şi de fiecare dată sala a fost plină. Cred că atât cât ne va permite spaţiul şi ne vor permite restricţiile, cu siguranţă că oamenii vor fi alături de noi", a mai spus Cristina Neagu.
În acest moment, România se află pe locul 2 în grupa sa, cu 3 puncte, în timp ce Danemarca se află pe primul loc, cu 4 puncte. Din această grupă mai fac parte Austria (1 punct) și Insulele Feroe (0 puncte). Primele două echipe din fiecare grupă se califică la Campionatul European de handbal feminin din 2022.
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
ACUM 10 ORE
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
ACUM 14 ORE