Handbalul feminin are nu mai puțin de patru cluburi calificate în grupele competițiilor europene. CSM București joacă încă din septembrie în Liga Campionilor. Alte trei formații vor evolua din luna ianuarie în grupele Ligii Europene, a doua competiție ca valoare.
Minaur Baia Mare a obținut calificarea directă grație ranking-ului României în EHF, fiind vicecampioana en-titre în Liga Florilor, în timp ce SCM Rm. Vâlcea și Măgura Cisnădie au câștigat biletele pentru această fază la finalul săptămânii trecute, în urma unor "duble" cu Bera Bera (Spania), respectiv Debrecen (Ungaria).
EHF European League
SCM Râmnicu Vâlcea a învins Super Bera Bera și e aproape de calificarea în grupele European League
13/11/2021 LA 14:44

Cum s-a încheiat tragerea la sorți pentru echipele românești în Liga Europeană

Cele trei formații au intrat azi în urne pentru tragerea la sorți a celor patru grupe, iar sorții au decis următoarele adversare:
Din postura de cap de serie, Minaur Baia Mare a intrat în aceeași grupă cu Nantes (Franța), deținătoarea trofeului, Zaglebie Lublin (Polonia) și Bietigheim (Germania), liderul la zi din Bundesliga.
SCM Rm. Vâlcea a intrat într-o grupă cu Viborg (Danemarca), Vaci NKSE (Ungaria) și Chambray (Franța). În perioada Oltchim, Vâlcea a jucat o finală de Liga Campionilor cu Viborg, în 2010.
În fine, Măgura Cisnădie a avut cea mai puțină șansă la tragerea la sorți, după ce a fost repartizată într-o grupă cu Lada Togliatti (Rusia), Herning-Ikast (Danemarca) și Storhamar (Norvegia). Ultima a eliminat Gloria Buzău în turul 3 preliminar al întrecerii.
Jocurile din faza grupelor vor debuta în al doilea weekend din luna ianuarie (8-9.01). Se va juca în sistem tur-retur, iar primele două clasate se califică în sferturile de finală.
În sezonul trecut, Minaur Baia Mare a ajuns până în turneul Final Four, pe care l-a și organizat. SCM Craiova a câștigat trofeul în 2018, când întrecerea era denumită Cupa EHF.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
România mizează pe 10 debutante la un Campionat Mondial. Cine a preluat "controlul" la națională
ACUM 13 ORE
Liga Campionilor
Dinamo cedează în repriza a doua cu Flensburg și pierde o nouă partidă în Champions League
25/11/2021 LA 19:18