Handbalul feminin are nu mai puțin de patru cluburi calificate în grupele competițiilor europene. CSM București joacă încă din septembrie în Liga Campionilor. Alte trei formații vor evolua din luna ianuarie în grupele Ligii Europene, a doua competiție ca valoare.
Minaur Baia Mare a obținut calificarea directă grație ranking-ului României în EHF, fiind vicecampioana en-titre în Liga Florilor, în timp ce SCM Rm. Vâlcea și Măgura Cisnădie au câștigat biletele pentru această fază la finalul săptămânii trecute, în urma unor "duble" cu Bera Bera (Spania), respectiv Debrecen (Ungaria).
EHF European League
EHF a decis unde va lupta Minaur Baia Mare pentru câștigarea European Handball League
07/04/2022 LA 09:24

Cum s-a încheiat tragerea la sorți pentru echipele românești în Liga Europeană

Cele trei formații au intrat azi în urne pentru tragerea la sorți a celor patru grupe, iar sorții au decis următoarele adversare:
Din postura de cap de serie, Minaur Baia Mare a intrat în aceeași grupă cu Nantes (Franța), deținătoarea trofeului, Zaglebie Lublin (Polonia) și Bietigheim (Germania), liderul la zi din Bundesliga.
SCM Rm. Vâlcea a intrat într-o grupă cu Viborg (Danemarca), Vaci NKSE (Ungaria) și Chambray (Franța). În perioada Oltchim, Vâlcea a jucat o finală de Liga Campionilor cu Viborg, în 2010.
În fine, Măgura Cisnădie a avut cea mai puțină șansă la tragerea la sorți, după ce a fost repartizată într-o grupă cu Lada Togliatti (Rusia), Herning-Ikast (Danemarca) și Storhamar (Norvegia). Ultima a eliminat Gloria Buzău în turul 3 preliminar al întrecerii.
Jocurile din faza grupelor vor debuta în al doilea weekend din luna ianuarie (8-9.01). Se va juca în sistem tur-retur, iar primele două clasate se califică în sferturile de finală.
În sezonul trecut, Minaur Baia Mare a ajuns până în turneul Final Four, pe care l-a și organizat. SCM Craiova a câștigat trofeul în 2018, când întrecerea era denumită Cupa EHF.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
EHF European League
SCM Râmnicu Vâlcea, OUT din sferturile EHF European League! Româncele, învinse în Danemarca
02/04/2022 LA 18:43
EHF European League
Victorie de senzație pentru Minaur Baia Mare în EHF European League
26/03/2022 LA 16:56