Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victorie de senzație pentru Minaur Baia Mare în EHF European League

Andrei Nicolae

Actualizat 26/03/2022 la 18:56 GMT+2

Minaur Baia Mare a învins Sola HK (Norvegia) cu 40-32 în prima manșă din sferturile de finală ale EHF European League la handbal feminin și are șanse mari să se califice în Final Four pentru al doilea sezon la rând.

Minaur Baia Mare Cristina Laslo

Credit imagine: Getty Images

Handbalul românesc nu se mai apropie de cel norvegian la nivel de echipe reprezentative, dar situația este diferită la nivel de cluburi. Cel puțin în EHF European League, la feminin, unde Minaur Baia Mare a obținut o victorie imensă contra formației Sola HK, în manșa tur din cadrul sferturilor de finală.
Reprezentanta României s-a calificat cu mari emoții în această fază a competiției, fiind ajutată indirect de MKS Lublin, dar a încercat să profite la maximum odată ce a ajuns la o "dublă" distanță de Final Four. Minaur a jucat pentru trofeu și în sezonul trecut, dar a avut la dispoziție și o echipă mai puternică, din care au făcut parte Linn Blohm și Jovana Kovacevic.

Minaur a intrat în sferturi cu cel mai slab atac. A marcat 40 de goluri cu Sola HK

Dintre cele 8 echipe calificate în sferturi, Minaur a avut cel mai slab atac din grupe - 154 de goluri, în timp ce Sola a avut cel mai bun atac – 196 de goluri. Având în față această statsistică, Baia Mare s-a autodepășit cu mult în confruntarea de sâmbătă după-amiază.
Minaur a impus tempoul încă din prima repriză și s-a desprins la 7 goluri, 12-5, după 19 minute de joc. Cu ajutorul portarul Tonje Haug Lerstad, Sola a mai redus din diferență până la pauză, scor 18-14.
În repriza a doua, Baia Mare a apăsat din nou accelerația, iar de data aceasta s-a desprins decisiv. În minutul 49 a ajuns la un incredibil 33-23, scor pe care probabil puțini îl anticipau. De aici, gazdele au încercat să păstreze avantajul până la final. După 60 de minute, Minaur a câștigat la 8 goluri diferență, cu 40-32, una destul de consistentă înaintea returului de săptămâna viitoare.
Jelena Lavko a fost jucătoarea meciului, cu 9 goluri. Asuka Fujita și Andreea Popa au marcat câte 6 goluri. Un meci solid a făcut și Yaroslava Burlachenko, cu 5 goluri.
Duminică, de la ora 15:00, tot în cadrul sferturilor de finală, manșa tur, SCM Rm. Vâlcea va juca pe teren propriu cu formația daneză Herning-Ikast.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo