Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Croația s-a calificat dramatic în finala Europeanului, cu un gol înscris în ultimele 4 secunde

Cosmin Cioboata

Actualizat 24/01/2020 la 21:59 GMT+2

Croația s-a calificat dramatic în finala Campionatului European de handbal masculin, după ce s-a impus dramatic în fața Norvegiei, scor 29-28, în ultimele 4 secunde ale prelungirilor.

ehf euro croatia

Credit imagine: Getty Images

Croația va juca a treia finală din istorie, după ce a câștigat partida de la Stockholm în minutul 79:56. După 60 de minute, cele două naționale se aflau la egalitate, scor 23-23, iar învingătoarea a fost decisă în prelungiri.
Echilibrul s-a menținut și de-a lungul celor două reprize de 10 minute, până când Musa a reușit să înscrie golul decisiv, cu 4 secunde rămase pe tabelă. Înainte de acea fază, portarul croaților, Sego, a avut o intervenție extraordinară, cu care și-a menținut echipa în joc.
Norvegianul Sander Sagosen a terminat partida cu 10 goluri, egalând recordul lui Kiril Lazarov (61 goluri, cele mai multe înscrise la un Campionat European), dar nu a fost îndeajuns pentru a obține un loc în finală pentru țara sa. Croatul Duvnjak a fost desemnat omul meciului, cu 8 goluri înscrise.
Croația, pregătită de Lino Cervar va juca a treia finală din istorie, după cele din 2008 și 2010, ambele pierdute la patru goluri diferență cu Danemarca (24-20), respectiv Franța (25-21). Grație victoriei reușite în fața Norvegiei, Croația a obținut și calificarea directă la Campionatul Mondial din 2021.
În cealaltă semifinală, Spania și Slovenia se luptă pentru un loc în ultimul act, alături de proaspăt calificata Croația.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo