Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo n-are amintiri plăcute cu următoarea adversară din European League, Skjern. A pierdut la scor în 2017

Andrei Nicolae

Publicat 03/04/2024 la 10:51 GMT+3

Dinamo a obținut aseară o performanță fantastică pentru handbalul românesc, când s-a calificat în sferturile European League. "Dulăii" i-au învins în două rânduri pe danezii de la Silkeborg și urmează să se lupte pentru un loc în Final Four cu Skjern, formație pe care alb-roșii au mai întâlnit-o de două ori acum șapte ani. Atunci, rezultatele nu au fost deloc în favoarea bucureștenilor.

Dinamo handbal, foto: facebook

Credit imagine: facebook

Dinamo s-a calificat aseară în sferturile European League, după ce a învins-o pe Bjerringbro Silkeborg, scor 27-24. "Dulăii" aveau de protejat în Danemarca un avans de trei goluri pe care și l-au construit la București, după o victorie cu 37-34, lucru pe care l-au făcut "cu brio" în nordul Europei.
Grație acestui rezultat, bucureștenii au obținut o performanță uriașă pentru handbalul din România, având șansa să se califice la finalul acestei luni în Final Four-ul celei de-a doua competiții la nivel intercluburi pe plan european. În drumul spre semifinale, Skjern, o altă echipă din Danemarca, va sta în fața lui Dinamo.
Cele două echipe nu sunt străine una de alta, având două "antecedente" în 2017, pe vremea în care evoluau în EHF Champions League. Dinamo și Skjern s-au întâlnit în faza grupelor, iar "dulăii" au cedat atât la București, cât și în Danemarca la peste 10 goluri diferență. În meciul de pe teren propriu, alb-roșii au pierdut cu 36-23, iar la Skjern, gazdele au câștigat cu 39-28.
În acel an, Skjern încheia grupa pe primul loc, în timp ce Dinamo părăsea competiția de pe ultima poziție. Totuși, merită menționat că au trecut șapte ani de la acele două confruntări, iar valoarea echipei din România a crescut enorm, formațiile celor două cluburi fiind total diferite.
Citește și:

Dinamo, șansă imensă la Final Four-ul European League

Deși "dulăii" nu au rezultatele directe din trecut de partea lor, forma actuală a lui Skjern poate pune un zâmbet pe fața alb-roșilor. Danezii nu au mai câștigat un meci de mai bine de o lună, de la ultima confruntare din a doua fază a grupelor European League.
În competiția internă, Skjern a înregistrat două remize și o înfrângere în ultimele trei meciuri, fiind pe locul al șaselea, cu două poziții mai jos decât cealaltă echipă din Danemarca pe care Dinamo a eliminat-o în optimi, Silkeborg. Astfel, alb-roșii pot considera că au șanse destul de mari de calificare în Final Four, ceea ce ar fi o performanță uriașă pentru sportul românesc.
Turul sferturilor de finală se va juca la București, pe 23 aprilie, iar manșa retur va avea loc o săptămână mai târziu, pe 30 aprilie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo