Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kiel este noua regină a Europei la handbal masculin

Ion Alexandru

Publicat 30/12/2020 la 09:50 GMT+2

Kiel a dat lovitura la Koln! Echipa germană s-a impus cu 33-28 în finala cu Barcelona. Este pentru prima dată în istorie când trofeul este decernat la finalul lunii decembrie.

Der THW Kiel hat zum vierten Mal die Champions League gewonnen

Credit imagine: Getty Images

Kiel a reușit să câștige pentru a 4-a oară în istorie cel mai râvnit trofeu din handbalul european, după succesele din 2007, 2010 și 2012. Echipa germană a învins în finala de la Koln pe Barcelona, cu un Nicklas Landin fabulos în poartă și cu un norvegian Sander Sagosen aproape imposibil de oprit.
Kiel s-a chinuit mai mult în semifinala cu Veszprem, câștigată dramatic în prelungiri decât în finala cu Barcelona. Catalanii erau favoriți, mai ales că toți specialiștii au opinat că nemții vor fi obosiți. Kiel s-a dovedit mai degrabă încărcată cu energie după rollercoasterul cu Veszprem, iar catalanii vor trebui să aștepte încă cel pușin 6 luni pentru a pune în vitrină al 10-lea trofeu Champions League.
THW Kiel a dat lovitura la Köln

Kiel, defensiva de fier

Barcelona este cea mai ofensivă echipă a Europei, iar faptul că "Zebrele" din Kiel au luat sub 30 de goluri în finala de la Koln este o performanță în sine. Mai mult, catalanii erau într-o serie incredibilă de victorii europene. Barcelona nu mai pierduse din 14 septembrie 2019 și nemții au reușit să învingă o echipă cu 62 de victorii consecutive în toate competițiile!
Defensiva lui Kiel a fost extraordinară. Mai ales în repriza secundă, danezul Landin a închis poarta lui Kiel (14 parade). Catalanul Aleix Gomez a fost singurul care a putut desface această defensivă și a terminat meciul cu 10 goluri. În rest, Pekeler, Weinhold și Wiencek au făcut un meci mare. Pivotul german de 2.03, Hendrik Pekeler a fost desemnat cel mai valoros om al acestei ediții de Champions League.
Kiel a debordat pe fază ofensivă grație unui Sagosen în zi mare. Fostul star de la PSG a avut lângă el un alt nordic cu cifre impresionante. Suedezul Nicklas Ekberg a terminat finala cu 8 goluri și un parcurs perfect de la 7 metri (6 din 6).
Meciul a fost tensionat până în final, când Garcia a nimerit bara din 7 metri în minutul 57 la scorul de 29-26 pentru nemți. Kiel a răzbunat astfel înfrângerea surprizătoare de acum un an când a fost eliminată încă din optimi de Nantes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo