România a învins, duminică, Muntenegru, în ultima partidă a turneului preolimpic la handbal feminin, dar a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza golaverajului. Tricolorele au învins selecționata Muntenegrului, scor 28-25, dar au ratat calificarea la Tokyo, ediția 2021, din cauza a doar două goluri lipsă în dreptul nostru.
Pentru calificare, România avea nevoie de o victorie la cinci goluri. Muntenegru s-a calificat, alături de Norvegia, la cel mai așteptat eveniment sportiv din acest an. România a pierdut, sâmbătă seara, primul joc, cu Norvegia, scor 24-29.Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016.

Primele cuvinte ale Cristinei Neagu după eșecul înregistrat de România la turneul preolimpic de la Podgorica

Handbal
Cristina Neagu, veste excelentă! Când revine la echipa națională a României: "Atunci mă întorc!"
11/08/2021 LA 11:16
Cristina Neagu a fost vizibil afectată de ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo după meciul cu Muntenegru, iar azi a venit cu o primă reacție în mediul public. Desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, reușită unică în istoria acestui sport, Cristina nu a vrut să găsească vinovați, ci doar să le mulțumească susținătorilor ei.
"Nu vreau să vorbesc despre cât de aproape am fost de calificare, sau despre arbitrajul din primul meci. Pentru că nimic nu mai contează acum, alții vor merge la Jocurile Olimpice, iar noi vom privi la televizor. E nedrept? Probabil. Dar lucrurile sunt uneori nedrepte, atât în sport cât și în viață. Vreau în schimb să vă mulțumesc pentru susținere. Mesajele voastre mi-au ajuns la inimă și multe dintre ele mi-au facut efectiv pielea de găină. Și am vrut să știți asta", a transmis Cristina Neagu pe rețelele de socializare.
Handbal
Cristina Neagu ajunge iar pe masa de operații! Anunțul handbalistei după meciul cu Râmnicu Vâlcea
20/05/2021 LA 18:52
Handbal
Cristina Neagu, despre salariul uriaș de la CSM București: "Nu e treaba mea de unde vin banii!"
17/04/2021 LA 08:36