România a învins, duminică, Muntenegru, în ultima partidă a turneului preolimpic la handbal feminin, dar a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza golaverajului. Tricolorele au învins selecționata Muntenegrului, scor 28-25, dar au ratat calificarea la Tokyo, ediția 2021, din cauza a doar două goluri lipsă în dreptul nostru.
Pentru calificare, România avea nevoie de o victorie la cinci goluri. Muntenegru s-a calificat, alături de Norvegia, la cel mai așteptat eveniment sportiv din acest an. România a pierdut, sâmbătă seara, primul joc, cu Norvegia, scor 24-29.Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016.

Primele cuvinte ale Cristinei Neagu după eșecul înregistrat de România la turneul preolimpic de la Podgorica

Campionatul European (W)
Cristina Neagu l-a contrat pe președintele FRH pe tema arbitrajelor: "Întrebați-l mai multe!"
17/11/2022 LA 19:28
Cristina Neagu a fost vizibil afectată de ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo după meciul cu Muntenegru, iar azi a venit cu o primă reacție în mediul public. Desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, reușită unică în istoria acestui sport, Cristina nu a vrut să găsească vinovați, ci doar să le mulțumească susținătorilor ei.
"Nu vreau să vorbesc despre cât de aproape am fost de calificare, sau despre arbitrajul din primul meci. Pentru că nimic nu mai contează acum, alții vor merge la Jocurile Olimpice, iar noi vom privi la televizor. E nedrept? Probabil. Dar lucrurile sunt uneori nedrepte, atât în sport cât și în viață. Vreau în schimb să vă mulțumesc pentru susținere. Mesajele voastre mi-au ajuns la inimă și multe dintre ele mi-au facut efectiv pielea de găină. Și am vrut să știți asta", a transmis Cristina Neagu pe rețelele de socializare.
Campionatul European (W)
Cristina Neagu, discurs manifest la adresa arbitrajului de la Euro. Ce a spus românca după eliminare
16/11/2022 LA 17:32
Campionatul European (W)
Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor! Recordul uluitor stabilit la EURO
15/11/2022 LA 20:13