Pentru a se califica la Jocurile Olimpice, naționala României are nevoie de victorie în meciul cu Muntenegru, iar criteriul de departajare în cazul unui succes va fi golaverajul.
După primele 2 meciuri de la Turneul Preolimpic, Muntenegru are un golaveraj +5 (28-23), România are -5, iar Norvegia este pe 0. Așadar, România are nevoie de o victorie la cel puțin 5 goluri pentru a obține mult așteptata calificare.

România - Norvegia. Denisa Dedu, enervată de arbitraj: "Mai aveau puțin și o urcau pe Cristina în tribune!"

Olympic Qualification Tournament
Muntenegru – România 25-28 | Tricolorele au ratat la golaveraj calificarea la Jocurile Olimpice
21/03/2021 LA 12:49
Denisa Dedu a comentat pe marginea meciului cu Norvegia, acuzând maniera de arbitraj. Portarul naționalei României consideră că jucătoarele nordice au fost încurajate de arbitri deoarece n-au primit eliminări pentru intrările dure asupra Cristinei Neagu, vedeta "tricolorelor".
De notat că, în meciul dintre România și Norvegia, raportul eliminărilor a fost de 4-0.
"Sunt mândră de echipa noastră, de cum am luptat. E trist când vezi că ți se pun piedici. Multe decizii au fost în favoarea lor. Mai aveau puțin și o urcau pe Cristina în tribune!
Nu i se dădea nimic, nici două minute, nici lovitură de la 7 metri. Ele aveau 11 aruncări de la 7 metri. Au fost împinse de la spate, asta consider eu. Mâine avem meci și vom da totul pe teren pentru a obține calificarea.", a spus Denisa Dedu la finalul meciului.

România - Norvegia. Denisa Dedu speră în continuare în calificarea la Jocurile Olimpice

Dedu rămâne optimistă și speră până la capăt în șansa României de a se califica la Jocurile Olimpice:
"Așa este, avem nevoie de o victorie la cel puțin 5 goluri. Nu este imposibil. Credem în șansa noastră și vom da totul pentru a obține acest drept. Cu siguranță va fi greu, dar ne vom implica total.
Cu gândul ăsta o să dormim la noapte, să câștigăm mâine cu acest scor. Se întâlnesc două echipe cu un spirit asemănător, de lupătătoare. Sper să fim mai inspirate", a mai declarat Denisa Dedu.
Meciul decisiv dintre Muntenegru și România va avea loc duminică (ora 17:00) și va putea fi urmărit în format livetext pe eurosport.ro.
Olympic Qualification Tournament
Spirite încinse înainte de meciul decisiv! Norvegia acuză o înțelegere între România și Muntenegru
21/03/2021 LA 10:36
Olympic Qualification Tournament
Cum pot Muntenegru și România să elimine Norvegia de la turneul preolimpic de la Podgorica
21/03/2021 LA 07:40