Comisia Tehnică – Subcomisia de Senioare s-a reunit în urmă cu câteva zile la București, pentru a analiza prestația României la Campionatul Mondial. Tricolorele au terminat pe locul 12 în Japonia, dar și mai deranjantă a fost maniera în care echipa națională s-a prezentat. România a pierdut trei jocuri la cel puțin 12 goluri diferență, ajungând să fie înfrântă și de Japonia cu 37-20.
Tomas Ryde a fost demis din funcția de selecționer al echipei naționale feminine de handbal a României. Suedezul este nemulțumit cu decizia comisiei tehnice și a luat deja decizia de a duce acest caz în instanță. Ryde consideră că demiterea lui s-a produs în mod abuziv și cere daune pentru asta. Acesta a luat deja legătura cu avocatul craiovean Narcisa Ciobanu.

Tomas Ryde dă în judecată FRH

Handbal
Tomas Ryde, prima reacţie după ce a fost demis de la naţionala României
07/01/2020 LA 15:03
În postarea lui de pe Facebook, din ziua demiterii, Tomas Ryde a transmis între altele că a fost pentru prima dată în 37 de ani de activitate concediat: "Narcisa Ciobanu vei avea ceva de lucru pentru mine”. Avocata a anunțat prin intermediul ziarului “Lupa” din Craiova că Tomas Ryde este de acum clientul cabinetului său.
“Onoarea de a lucra cu domnia sa, dar și mediatizarea acestei demiteri, nu mă împiedică să analizez la rece lucrurile, chiar dacă mandatul meu vizează acordarea de asistență și reprezentare juridică, în vederea corectării acestui derapaj. Nu voi vorbi despre cei 37 de ani de antrenorat ai domniei sale și nici despre rezultatele obținute de-a lungul timpului care îl recomandă și îl vor recomanda mereu, ci despre modul abuziv în care a fost demis din funcția de antrenor al echipei naționale de handbal a României, de către Subcomisia tehnică feminină de seniori care nu avea atribuții în acest sens”, a anunțat avocata lui Tomas Ryde.
https://i.eurosport.com/2020/01/07/2748442.jpg
Pe 20-22 martie, România va participa la turneul preolimpic de la Podgorica, alături de Muntenegru, Norvegia și Coreea de Nord. Primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Federația Română de Handbal trebuie să ia repede o decizie în privința staff-ului tehnic, timpul fiind foarte scurt. De altfel, în 19-22 ianuarie este deja fixat primul stagiu de pregătire centralizată în București, așadar, în aproximativ două săptămâni.Până la abordarea propriu-zisă a întrecerii din Muntenegru, lotul va mai avea încă un stagiu comun de pregătire de patru zile în 16-19 februarie.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Campionatul Mondial
"Are dureri mari la genunchi!" Anunțul lui Ryde despre starea Cristinei Neagu
08/12/2019 LA 10:47
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de Handbal | Tomas Ryde a explicat eșecul cu Muntenegru: "Nu pot fi mulțumit"
04/12/2019 LA 09:14