Comisia Tehnică – Subcomisia de Senioare s-a reunit ieri la București, pentru a analiza prestația României la Campionatul Mondial. Tricolorele au terminat pe locul 12 în Japonia, dar și mai deranjantă a fost maniera în care echipa națională s-a prezentat. România a pierdut trei jocuri la cel puțin 12 goluri diferență, ajungând să fie înfrântă și de Japonia cu 37-20.
Tomas Ryde a fost demis din funcția de selecționer al echipei naționale feminine de handbal a României, iar Federația Română de Handbal analizează variantele oferite de Comisia Tehnică pentru a-l alege pe următorul selecționer.

Mesajul lui Tomas Ryde după ce a fost demis

Handbal
Tomas Ryde dă în judecată Federația Română de Handbal: "Demitere în mod abuziv"
09/01/2020 LA 18:16
“După 37 de ani de antrenorat am fost concediat. După o şedinţă a Comisiei Tehnice de 3 ore şi 17 minute s-a decis să nu mai fiu antrenorul naţionalei. Ce strategie trebuie adoptată pentru calificarea la Jocurile Olimpice și Campionatele Europene și cine ar trebui să o elaboreze nu se știe încă. România are handbaliste fantastice. Sunt fericit că am fost antrenorul Cristinei Neagu și a celorlalte fete. Șanse de calificare la Jocurile Olimpice există. Viața continuă. Fii amabil și deschis!”, a fost mesajul lui Tomas Ryde de pe Facebook.
Pe 20-22 martie, România va participa la turneul preolimpic de la Podgorica, alături de Muntenegru, Norvegia și Coreea de Nord. Primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Federația Română de Handbal trebuie să ia repede o decizie în privința staff-ului tehnic, timpul fiind foarte scurt. De altfel, în 19-22 ianuarie este deja fixat primul stagiu de pregătire centralizată în București, așadar, în aproximativ două săptămâni.Până la abordarea propriu-zisă a întrecerii din Muntenegru, lotul va mai avea încă un stagiu comun de pregătire de patru zile în 16-19 februarie.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Campionatul Mondial
"Are dureri mari la genunchi!" Anunțul lui Ryde despre starea Cristinei Neagu
08/12/2019 LA 10:47
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de Handbal | Tomas Ryde a explicat eșecul cu Muntenegru: "Nu pot fi mulțumit"
04/12/2019 LA 09:14