Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

În NHL s-a stabilit recordul pentru cel mai rece joc. Ce temperatură s-a simțit la Minnesota Wild - St. Louis Blues

Andrei Nicolae

Actualizat 03/01/2022 la 14:23 GMT+2

Întâlnirea Minnesota Wild - St. Louis Blues desfășurată în weekend, în aer liber, a început la minus 7 grade, dar vântul rece a fost estimat la minus 18 grade.

Minnesota Wild - St. Louis Blues

Credit imagine: Getty Images

În campionatul nord-american de hochei (NHL) tocmai s-a stabilit recordul pentru jocul disputat la cea mai scăzută temperatură din istorie.
Partida Minnesota Wild și St. Louis Blues, programată în weekend, s-a desfășurat în aer liber, pe un patinoar amenajat pe arena Target Field din Minneapolis. Oaspeții s-au impus cu scorul de 6-4. Ceea ce a atras însă atenția în mod deosebit a fost temperatura la care s-a disputat această întâlnire: în jur de minus -7 grade, cu un vânt rece estimat la aproximativ minus -18 grade, a raportat FOX 9 din Minneapolis.
"Brrr!!! Poate că jocul de hochei în interior nu este o idee atât de rea până la urmă", a fost reacția Fox News.

Precedentul record era un meci la zero grade

Până la ora locală 20:30, temperatura pe stadion a coborât la – 9 grade. Întâlnirea s-a jucat în fieful echipei de baseball Minnesot Twins.
picture

Primul meci de hochei din istorie jucat la -25 de grade

Precedentul record era stabilit la jocul dintre Edmonton Oilers și Montreal Canadiens, în Edmonton, desfășurat pe 22 noiembrie 2003. Cartea recordurilor a consemnat atunci o temeperatură de zero grade.
În ciuda vremii foarte reci, la meci au asistat câteva zeci de mii de spectatori. Gazdele au pus la dispoziție aproximativ 40.000 de obiecte pentru încălzirea mâinilor, iar la standurile amenajate s-a oferit supă caldă, potrivit NHL. Deși a fost foarte frig, fanii au început să vină pe stadion chiar și cu 2 ore înainte de start, fiind îmbrăcați ca și cum ar merge la schi sau cu snowmobilul.
"Mă uitam peste umăr după un urs polar. Atât de frig era pe patinoar", a spus Marcus Foligno, jucătorul echipei Minnesota după joc.
Partida Minnesota Wild și St. Louis Blues a fost a 33-a desfășurată în aer liber, în era modernă a hocheiului din NHL
"Jocurile în aer liber din NHL sunt menite să onoreze rădăcinile hocheiului și, revenind la început, scopul hocheiului este să profite din plin de iarnă, să transforme ceva înghețat în ceva distractiv", susține NHL.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo