În campionatul nord-american de hochei (NHL) tocmai s-a stabilit recordul pentru jocul disputat la cea mai scăzută temperatură din istorie.
Partida Minnesota Wild și St. Louis Blues, programată în weekend, s-a desfășurat în aer liber, pe un patinoar amenajat pe arena Target Field din Minneapolis. Oaspeții s-au impus cu scorul de 6-4. Ceea ce a atras însă atenția în mod deosebit a fost temperatura la care s-a disputat această întâlnire: în jur de minus -7 grade, cu un vânt rece estimat la aproximativ minus -18 grade, a raportat FOX 9 din Minneapolis.
NHL
A început playoff-ul Cupei Stanley! Oilers și Kings, cel mai echilibrat meci al primei seri
03/05/2022 LA 09:02
"Brrr!!! Poate că jocul de hochei în interior nu este o idee atât de rea până la urmă", a fost reacția Fox News.

Precedentul record era un meci la zero grade

Până la ora locală 20:30, temperatura pe stadion a coborât la – 9 grade. Întâlnirea s-a jucat în fieful echipei de baseball Minnesot Twins.

Primul meci de hochei din istorie jucat la -25 de grade

Precedentul record era stabilit la jocul dintre Edmonton Oilers și Montreal Canadiens, în Edmonton, desfășurat pe 22 noiembrie 2003. Cartea recordurilor a consemnat atunci o temeperatură de zero grade.
În ciuda vremii foarte reci, la meci au asistat câteva zeci de mii de spectatori. Gazdele au pus la dispoziție aproximativ 40.000 de obiecte pentru încălzirea mâinilor, iar la standurile amenajate s-a oferit supă caldă, potrivit NHL. Deși a fost foarte frig, fanii au început să vină pe stadion chiar și cu 2 ore înainte de start, fiind îmbrăcați ca și cum ar merge la schi sau cu snowmobilul.
"Mă uitam peste umăr după un urs polar. Atât de frig era pe patinoar", a spus Marcus Foligno, jucătorul echipei Minnesota după joc.
Partida Minnesota Wild și St. Louis Blues a fost a 33-a desfășurată în aer liber, în era modernă a hocheiului din NHL
"Jocurile în aer liber din NHL sunt menite să onoreze rădăcinile hocheiului și, revenind la început, scopul hocheiului este să profite din plin de iarnă, să transforme ceva înghețat în ceva distractiv", susține NHL.
NHL
Un hocheist rus a scris istorie în NHL! A egalat recordul legendarului Wayne Gretzky
21/03/2022 LA 20:20
NHL
Wayne Gretzky a dat răspunsul! Ce șanse are Ovechkin să îi depășească recordul de goluri în NHL
23/12/2021 LA 12:44