NHL a anunțat luni că va lua o pauză forțată de numărul ridicat de infectări cu Covid-19 printre jucători. Activitatea va fi suspendată în perioada 22-25 decembrie 2021, în urma unei decizii luate de NHL, alături de NHLPA, asociația care reprezintă jucătorii . Echipele vor putea reveni la antrenamente pe 26 decembrie, urmând ca de luni, 27 decembrie, să se reia partidele.
Luni seară, o singură partidă s-a disputat, atunci când Dallas Stars s-a impus pe teren propriu în fața celor de la Minnesota Wild, scor 7-4. Pentru că suspendarea activității intră în vigoare abia pe 22 decembrie, în această noapte se vor mai disputa partidele Washington Capitals-Philadelphia Flyers și Tampa Bay Lightning-Begas Golden Knights.
NHL
Cel mai rece joc de hochei din istorie! Ce temperatură s-a simțit la Minnesota Wild - St Louis Blues
03/01/2022 LA 11:08
Această decizie vine după ce, în urmă cu două zile, NHL amânase partidele dintre echipele din Canada și echipele din Statele Unite. În acest sezon, NHL a fost nevoită să amâne 49 de partide, 44 dintre acestea fiind amânate după data de 14 decembrie.
Spre deosebire de sezonul trecut, liga nu mai publică în fiecare zi numărul de jucători aflați în protocolul Covid-19, dar în acest moment, aproape 15% dintre aceștia se află în acest protocol.

Prezența hocheiștilor din NHL la Jocurile Olimpice de la Beijing, în pericol

În urma acestei pauze forțate luate de NHL, există și mai multe semne de întrebare legate de prezența hocheiștilor la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. După ce la ediția din 2018 aceștia au lipsit, din cauza faptului că NHL nu a ajuns la o înțelegere cu Comitetul Olimpic și Federația Internațională, la cererea jucătorilor, aceștia ar trebui să meargă la Beijing.
Cu toate acestea, în urma ultimelor evenimente, șansele ca jucătorii din NHL să participe la Jocurile Olimpice sunt din ce în ce mai mici. Până acum nu s-a luat vreo decizie oficială în acest sens, dar NHL poate invoca faptul că are nevoie de cele două săptămâni și jumătate pentru a termina sezonul, fără alte reprogramări.
La începutul lunii decembrie, Gary Bettman, președintele lunii decembrie, a declarat că decizia va aparține jucătorilor. În ultimele săptămâni însă, noua variantă a cauzat multe schimbări de program. Cea mai mare temere a jucătorilor nu este noua variantă, ci posibilitatea de a fi depistați pozitiv în China.
În acest moment nu există un protocol Covid pentru Jocurile Olimpice de la Beijing și nimeni nu știe ce se poate întâmpla dacă un jucător sau un membru al staff-ului va fi depistat pozitiv în China. Potrivit Washington Post, Comitetul Olimpic ar fi anunțat NHL că, în cazul în care un jucător iese pozitiv, acesta ar trebui să prezinte alte două teste negative în următoarele 24 de ore pentru a putea pleca. În caz contrar, perioada de izolare la Beijing este cuprinsă între 21 de zile și 5 săptămâni.
Connor McDavid sau Auston Matthews, două dintre vedetele din NHL, au declarat că toți jucătorii își doresc să meargă la Jocurile Olimpice. În același timp, aceștia își doresc și mai multe răspunsuri, iar zvonurile unor perioade de carantină de lungă durată sunt neliniștitoare.
Până pe data de 10 ianuarie 2022, NHL poate lua o decizie în ceea ce privește participarea jucătorilor la Jocurile Olimpice, fără să existe penalizări din punct de vedere financiar.
NHL
Wayne Gretzky a dat răspunsul! Ce șanse are Ovechkin să îi depășească recordul de goluri în NHL
23/12/2021 LA 12:44
NHL
Alex Ovechkin, o nouă performanță istorică! GR8, al patrulea cel mai bun marcator din istoria NHL
13/11/2021 LA 15:13