Wayne Gretzky, cel considerat de cei mai mulți cel mai mare hocheist al tuturor timpurilor, nu are dubii în privința șanselor lui Alex Ovechkin de a îi doborî recordul de goluri marcate în NHL. Cel supranumit "The Great One" a marcat 894 de goluri în cariera sa, în timp ce Alex Ovechkin se află la borna 752 în acest moment, fiind al patrulea jucător în clasamentul marcatorilor all-time. Singurii jucători peste Ovechkin sunt Gretzky, Gordie Howe (801) și Jaromir Jagr (766).
În acest sezon, Ovechkin a marcat 22 de goluri în 31 de partide, iar dacă va ține acest ritm până la finalul sezonului regulat, el va termina cu peste 50 de goluri marcate, lucru pe care l-a realizat în alte opt sezoane.
https://i.eurosport.com/2021/05/25/3139602.jpg
NHL
Cel mai rece joc de hochei din istorie! Ce temperatură s-a simțit la Minnesota Wild - St Louis Blues
03/01/2022 LA 11:08
În această vară, Ovi a semnat un nou contract cu echipa sa, Washington Capitals, valabil pe cinci sezoane. Ajuns la 36 de ani și câștigător al Cupei Stanley în 2018, Ovechkin se află într-o cursă nebună pentru a depăși recordul lui Gretzky.

Wayne Gretzky, susținătorul lui Alex Ovechkin

Fostul mare jucător canadian nu se teme de posibilitatea ca rusul să îi depășească numărul de goluri. Dimpotrivă, Gretzky îl susține pe Ovechkin și crede că recordul său va fi doborât în următoarele sezoane:
"Nici nu cred că ar trebui să ne întrebăm dacă mă va depăși, iar eu cred că este un lucru grozav. El este pe cale de a înscrie 40-50 de goluri în acest sezon, poate chiar mai multe. Fără îndoială, va depăși recordul", a declarat Gretzky pentru NY Times.
https://i.eurosport.com/2018/03/13/2292296.jpg
În urmă cu câțiva ani, cei doi au avut ocazia de a lua masa împreună, iar seara respectivă a rămas bine întipărită în memoria lui Gretzky. Acesta a fost impresionat de jucătorul rus, care nu era interesat să vorbească despre goluri cu el, ci despre cum își poate ajuta echipa să câștige Cupa Stanley:
"Ce am găsit foarte interesant la el a fost faptul că nu m-a întrebat nimic despre goluri. El nu are nevoie să întrebe pe cineva de goluri. Tot ce voia el să știe era despre cum își poate ajuta echipa să câștige Cupa Stanley. A fost îmbucurător. Sunt cel mai mare fan al lui", a mai spus Gretzky, care nu ratează ocazia să îi trimită mesaje de încurajare atunci când Ovechkin parcurge perioade dificile, cu mai multe meciuri consecutive fără gol marcat.
NHL
NHL, primul campionat care își suspendă activitatea din cauza infectărilor
21/12/2021 LA 09:44
NHL
Alex Ovechkin, o nouă performanță istorică! GR8, al patrulea cel mai bun marcator din istoria NHL
13/11/2021 LA 15:13