De Marian Ursescu
România mizează la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing pe un număr cuprins între 20 și 25 de sportivi. Calificările la toate probele s-au încheiat pe 16 ianuarie, dar până pe 20 ianuarie listele pot suferi modificări.
”Suntem în plină pandemie, se pot întâmpla multe. Sunt sportivi care nu sunt vaccinați, care nu vor să meargă, sunt accidentări de ultim moment. De asta nu putem avea o listă finală a sportivilor români decât pe 20 ianuarie”, a explicat pentru Eurosport Florin Mișcă, șeful de misiune al delegației României la Beijing.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05

Sunt curse speciale cu care se va zbura în China

Printre sportivii români care sunt siguri de poziția lor de concurs la Jocurile Olimpice de la Beijing se regăsesc participanții la sanie: Raluca Strămăturaru, Valentin Crețu, Marian Gîtlan și Darius Șerban. Și echipajele de bob sunt bătute în cuie. Vor lua stratul la bob două pesoane, bob patru persoane și monobob Mihai Țentea, Raul Dobre, Cristian Radu, Ciprian Daroczi, Andreea Grecu și Katharina Wick. Andrei Feldorean și Dana Haralambie vor reprezenta România la sărituri cu schiurile, iar Paul Pepene, Petrică Hogiu și Timea Lorinz sunt cei trei sportivi din România care au obținut calificarea la schi fond.
ROMÂNIA A CALIFICAT DOI SĂRITORI LA JOCURILE OLIMPICE PÂNĂ ACUM
”Am stabilt deja datele de plecare ale sportivilor, numai că nu avem nominal făcute rezervările. Astfel, pe 27 ianuarie, vor pleca spre China biatloniștii, sportivii de la schi fond, schiul alpin și săritorii cu schiurile. Pe 29 vor decola cei din loturile de bob și sanie”, a declarat Florin Mișcă.
”În China se va pleca cu avioane speciale. Noi vom zbura cu curse de linie până la Frankfurt, Paris, iar de acolo de va merge cu curse în care vor urca doar sportivi olimpici sau persoane care au treabă cu Jocurile Olimpice”, a detaliat oficialul COSR.
Din delegația oficială a României la Jocurile Olimpice de la Beijing vor face parte și președintele COSR, Mihai Covaliu, secretarul general George Boroi, dar și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. ”Domnul ministru va merge în calitatea sa de demnitar și nu va locui în Satul Olimpic, cu sportivii, ci la hotelurile rezervate demnitarilor, în Beijing”, a declarat Florin Mișcă.
RALUCA STRĂMĂTURARU, PROPUSĂ PENTRU A FI PORTDRAPELUL ROMÂNIEI LA JOCURILE OLIMPICE

Trei locații de concurs, trei Sate Olimpice

Pentru China, desfășurarea Jocurilor Olimpice în siguranță și cu succes va fi o mărturie cheie a forței sale și a poziției globale, mai ales că Partidul Comunist Chinez, cel care guvernează țara, a intrat în al doilea secol, asta în contextul unui mediu internațional din ce în ce mai ostil.
Beijing e primul oraș din lume care va găzdui atât Jourile Olimpice de Iarnă, după Jocurile Olimpice din 2008. Jocurile de iarnă din 2022 se vor desfășura în trei zone principale: în capitala Beijing, Yanqing și Zhangjiakou, în nord-vestul Beijingului. Cele trei locații vor fi conectate prin trenurile de mare viteză.
Organizatorii au anunțat că sportivii nu vor avea voie să părăsească zonele de antrenament, concurs și Satele Olimpice. Se vor crea, așa cum au existat și la Tokyo 2021, bule din care sportivii și cei implicați în Jocurile Olimpice nu vor putea ieși.
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10