Delegația României pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022 începe să prindă contur. Până acum sunt certitudini la trei discipline, la sanie, schi fond și sărituri cu schiurile. La sfârșitul acestei săptămâni se încheie calificările și la patinaj viteză, biatlon, bob, schi alpin, alte sporturi unde România va avea, probabil, atleți calificați.
La sărituri cu schiurile, România are certitudinea pentru cel puțin doi sportivi pentru Beijing 2022. Andrei Feldorean (masculin) și Dana Haralambie (feminin) sunt cei doi săritori care au fost confirmați că vor face deplasarea la Jocurile Olimpice. Andrei Cacina este și el pe lista de aștepare, iar în cazul unei retrageri poate beneficia de acest lucru. O decizie finală în cazul lui va fi luată în 20 ianuarie.

Andrei Feldorean este debutant, Dana Haralambie a participat și la ediția 2018

Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Andrei Fedorean (21 de ani) este debutant la o ediție a competiției supreme. În acest sezon, el s-a calificat în premieră și la o etapă dce Cupă Mondială, la Nizhny Tagil. Plecat din Săcele (județul Brașov) către marea performanță, încă de la vârsta de 7 ani, sportivul și-a îndeplinit obiectivele pe termen scurt, să concureze în Turneul celor Patru Trambuline și să se califice la Jocurile Olimpice Beijing 2022.
Concursul l-a terminat pe locul 49, dar a recunoscut faptul că a avut mari emoții: "Cu emoțiile este foarte greu. Trebuie să lucrez mult și pe partea asta. Dar rezultatul mi-a dat curaj și mai mare, vreau să trag tare în continuare, să arăt că se poate să rămân la acest nivel. Fiind la ultimul nivel, încă mai culeg anumite informații, dar sper să vină rezultate și mai bune, de ce nu, și primele puncte în Cupa Mondială".
Într-un interviu acordat pentru Eurosport spre sfârșitul anului trecut, Feldorean a dezvăluit că a realizat faptul că poate ajunge în lumea bună a icarilor moderni în iarna trecută: "Am observat că am potențial, iar de atunci toată abordarea mea s-a schimbat. Am realizat cât de importantă este odihna, ce mănânci, cum te antrenezi, cum lucrezi cu toate grupele musculare pentru a fi în control cu absolut totul. Cel mai important lucru, am conștientizat faptul că trebuie să fii foarte relaxat în momentul în care faci o săritură. Este un aspect esențial pentru a face pași înainte. În momentul în care am realizat toate aceste lucruri, m-am dedicat mult mai mult activității pentru a progresa".
Daniela Haralambie (24 ani) este la a doua prezență la Jocurile Olimpice, după ediția Pyeong Chang. În urmă cu 4 ani, sportiva a încheiat concursul pe locul 25.
Programul probelor la sărituri cu schiurile (orele României)
  • 5 februarie, ora 12:45 Feminin, trambulină normală
  • 6 februarie, ora 13:00 Masculin, trambulina normală
  • 7 februarie, ora 13:45 Echipe mixt, trambulină normală
  • 12 februarie, ora 13:00 Masculin, trambulina mare
  • 14 februarie, ora 13:00 Echipe masculin, trambulina mare
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se vor desfășura în perioada 4-20 februarie și vor fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29
Beijing 2022
Ultima competiție de sărituri cu schiurile dinaintea Jocurilor Olimpice se va disputa fără fani
24/12/2021 LA 10:08