Ceremonia de deschidere a JO 2024 de pe Sena rămâne 'o idee bună' pentru Guvernul francez

Maria Olteanu

Actualizat 09/04/2024 la 20:44 GMT+3

Menţinerea ceremoniei deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 pe fluviul Sena rămâne "o idee bună", în ciuda contextului de ameninţare crescută de atentat, a declarat, luni, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, asigurând că toate delegaţiile vor defila în deschiderea Jocurilor, informează AFP.

Sena, foto: descoperalocuri.ro

Credit imagine: Eurosport

"De îndată ce sunt foarte securizate, marile evenimente sunt fără îndoială cele mai sigure locuri din lume, deci vor exista posibilităţi minime pentru a produce un act terorist. Deci, da, eu cred că este o idee bună de a menţine această ceremonie pe Sena", a adăugat ministrul.
"Astăzi nu avem o ameninţare teroristă expresă la adresa Jocurilor Olimpice şi Paralimpice. Niciuna din cele 205 federaţii nu a refuzat să participe, nici cea americană, nici echipa Israelului, nici echipa Iranului", a mai precizat ministrul.
De asemenea, demnitarul francez a precizat că platforma online care permite înscrierea în vederea accesului în perimetrele de securitate din jurul siturilor de competiţie va fi operaţională din 10 mai. Această platformă vizează zeci de mii de persoane: locuitori, invitaţi, consumatori, persoane lucrătoare în sector.
"Fără înscrierea pe acest site, nimeni nu va putea intra", a adăugat Gerald Darmanin.

Aproximativ 100 de zile până la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de la Paris vor debuta cu o inedită ceremonie de deschidere în aer liber, pe fluviul Sena, în faţa a aproximativ 300.000 de spectatori, iar în timpul competiţiei polisportive sunt aşteptaţi circa 15 milioane de turişti în capitala Franţei.
Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie) vor mobiliza peste 45.000 de forţe de securitate internă. Securitatea la competiţii va fi asigurată de aproximativ 35.000 de poliţişti şi jandarmi zilnic (25.000 pentru Jocurile Paralimpice).
La acest lucru se adaugă 18.000 de militari şi între 18.000 şi 22.000 de agenţi de securitate privaţi zilnic.
Capitala Franţei va găzdui Jocurile Olimpice la un nivel de alertă maximă pentru ameninţări cu atentate teroriste.
Sursă: AGERPRES
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo