Jannik Sinner nu ia în calcul să fie portdrapel la Jocurile Olimpice! Motivul invocat de italian

Irina Aldea

Actualizat 08/04/2024 la 15:39 GMT+3

Jannik Sinner e la momentul actual cel mai popular sportiv al Italiei, iar numele său a fost vehiculat când a venit vorba despre portdrapelul pe care-l va avea Italia la Jocurile Olimpice din această vară. Totuși, al doilea jucător al lumii nu ia în calcul această posibilitate.

Jannik Sinner - Italia

Credit imagine: Getty Images

În ultimele zile, subiectul portdrapelului Italiei la ediția din această vară a Jocurilor Olimpice a revenit în vogă, iar unii au sugerat numele lui Jannik Sinner. Al doilea tenismen al lumii are însă idei clare în această privință:
"Este corect ca cineva care a câștigat deja o medalie de aur să o facă, pentru mine va fi pentru prima dată la Jocurile Olimpice. Sunt unii sportivi care muncesc timp de patru ani pentru o singură competiție, iar ei merită această onoare", a transmis campionul de la Australian Open.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner nu ia în clacul să fie portdrapel la Jocurile Olimpice

Peste aproximativ două săptămâni, președintele CONI, Giovanni Malago, va anunța numele purtătorului de drapel al Italiei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Ipotezele sunt nesfârșite și printre mai multe nume "sugerate" se numără și cel al lui Jannik Sinner, cel mai popular atlet italian din lume în acest moment, dar încă lipsit de experiențe la Jocurile Olimpice.
Elevul lui Darren Cahill și-a spus părerea pe această temă într-un interviu pentru La Stampa: "După părerea mea, este corect ca cei care au câștigat deja o medalie de aur să o facă, pentru mine va fi prima dată la Jocuri. Simt că am contribuit împreună cu alții la creșterea tenisului nostru, dar există sportivi care și-au construit cariera în jurul Jocurilor Olimpice și care muncesc patru ani pentru o cursă.
Am citit un interviu cu Usain Bolt în care acesta spunea: 'Eu muncesc patru ani pentru a alerga foarte mult în mai puțin de 10 secunde, iar unii ar vrea rezultate după două luni'. Pentru ei este un eveniment fundamental. Și pentru noi, jucătorii de tenis, dar între Slam-uri, Masters 1000 și Cupa Davis avem mai multe oportunități. Acestea fiind spuse, dacă mă vor ruga să o fac, voi fi foarte încântat", a transmis Sinner.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo