Organizatorii JO de la Paris 2024, de partea CIO cu privire la excluderea rușilor de la ceremonia de deschidere

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/03/2024 la 15:30 GMT+2

Tony Estanguet, președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, a opinat că decizia Comitetului Internațional Olimpic, de a exclude sportivii ruși și belaruși de la ceremonia de deschidere, era coerentă și în "continuitatea" regulilor care li s-au impus acestora.

French investigators have raided the offices of the 2024 Paris Olympics organisers and event management firms involved in the opening ceremony, sources close to the probe told AFP. The sources said the raids took place on October 18, 2023.

Credit imagine: AFP

"Este o decizie care este în continuitatea deciziei care fusese luată pentru calificarea sportivilor, cu reguli foarte stricte, fără posibilitatea de a concura pe echipe și pentru sportivi calificați individual de a-și reprezenta țara.
Știm că principiul unei ceremonii de deschidere este de a prezenta delegațiile țărilor, care ar avea contradicții dacă doresc să prezinte delegația în ansamblu", a declarat Estanguet, cu prilejul unui test al ștafetei torței olimpice la Aube.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris va avea loc în formatul fără precedent al unei parade pe fluviul Sena, pe 26 iulie, în condiții de securitate sporite.
Decizia este "consistentă", a insistat oficialul francez, folosind același cuvânt ca și ministrul Sporturilor și al Jocurilor Olimpice, Amelie Oudea-Castera, cu o zi înainte.
Dar după încheierea defilării pe Sena, "sportivii cu titlu individual, în piața Trocadero, în momentul în care sportivii se amestecă între ei, dacă doresc, ei pot lua parte la această petrecere", a precizat ministrul, citat de Agerpres.
Rusia a acuzat miercuri Comitetul Olimpic Internațional (CIO) de "căderea în rasism și neonazism" și de impunerea "discriminării și intimidării" în urma anunțării de noi restricții contra sportivilor ruși pentru Jocurile Olimpice din 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo