S-au aflat toate formațiile calificate la Jocurile Olimpice, la handbal feminin

Cristian Mihală

Actualizat 15/04/2024 la 18:11 GMT+3

Selecţionatele feminine de handbal ale Ungariei, Suediei, Germaniei şi Sloveniei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Spania şi Olanda îşi asiguraseră anterior biletele pentru JO 2024 la turneele preolimpice desfăşurate la Debrecen (Ungaria), Neu-Ulm (Germania) şi Torrevieja (Spania).

Handball Euro - Hungary-Denmark

Credit imagine: MTI

În Grupa A, Ungaria a învins Japonia cu 37-28, Katrin Gitta Klujber marcând 11 goluri pentru învingătoare, iar Nikoletta Papp (Gloria Buzău) un gol.
Suedia a surclasat Marea Britanie cu 52-8 în celălalt meci al grupei. Nathalie Hagman (SCM Râmnicu Vâlcea) a reuşit 12 goluri pentru scandinave.
Ungaria a ocupat primul loc în grupă, cu 6 puncte, urmată de Suedia, 4 puncte, Japonia, 2 puncte, Marea Britanie, 0 puncte.

Germania a făcut show cu jucătoare de la SCM Râmnicu Vâlcea

Germania a obţinut o victorie categorică în faţa Paraguayului, cu 37-20, în care Julia Maidhof, Mia Zschocke (ambele de la SCM Râmnicu Vâlcea) au înscris câte 2 goluri, Alina Grijseels (care va juca din vară la CSM Bucureşti) 3, iar Meike Schmelzer (Dunărea Brăila) 1.
Slovenia a reuşit să câştige cu 30-26 derby-ul cu Muntenegru, decisiv pentru JO 2024. Natasa Ljepoja (SCM Râmnicu Vâlcea) şi Elizabeth Omoregie (CSM Bucureşti) au reuşit câte 4 goluri fiecare. De la învinse s-au remarcat Dijana Mugosa (SCM Craiova), cu 7 goluri, şi Matea Pletikosic (Corona Braşov), cu 6 goluri. Nina Bulatovic (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud) a înscris şi ea un gol.
Germania a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de Slovenia, 4 puncte, Muntenegru, 2 puncte, Paraguay, 0 puncte.
La Torrevieja, Olanda a învins Spania cu 27-26, prin golul marcat de van Wetering, cu 40 de secunde înainte de final.
Jennifer Maria Gutierrez Bermejo (CSM Bucureşti) a marcat un gol pentru gazde, de la care s-a remarcat María Prieto O'Mullony (9 goluri). Angela Malestein a reuşit 8 goluri pentru învingătoare, Estavana Polman (CS Rapid Bucureşti) a înscris un gol, iar Inger Smits (viitoarea jucătoare a formaţiei CSM Bucureşti) a marcat şi ea o dată.
În altă partidă, Cehia a dispus de Argentina cu 41-33, Charlotte Cholevova (SCM Râmnicu Vâlcea) reuşit 4 goluri pentru învingătoare.
Olanda a câştigat grupa, cu 6 puncte, urmată Spania, 4 puncte, Cehia, 2 puncte, Argentina, 0 puncte.
Primele două clasate la fiecare turneu s-au calificat la JO 2024. Franţa, Norvegia, Danemarca, Brazilia, Angola, Coreea de Sud sunt celelalte şase echipe calificate deja la Jocurile Olimpice de la Paris.
Sursa: Agerpres
Jocurile Olimpice de la Paris încep pe 26 iulie și vor fi la Eurosport și în aplicația Eurosport!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo