SUA - Serbia, duel de foc la JO de la Paris 2024! Cum arată grupele turneelor olimpice de baschet

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/03/2024 la 10:13 GMT+2

Selecționata masculină de baschet a Statelor Unite, campioana olimpică en titre, urmează să înfrunte puternica echipă a Serbiei la Jocurile Olimpice de la Paris, în timp ce formația țării gazdă, Franța, a fost repartizată în aceeași grupă cu Germania, deținătoarea titlului mondial, conform tragerii la sorți efectuată marți la Mies (Elveția).

SUA baschet

Credit imagine: Twitter

"Team USA", cvadruplă campioană olimpică, se va prezenta la Paris cu o pleiadă de vedete, în frunte cu superstarul LeBron James, care îi va avea alături, printre alții, pe Stephen Curry, Joel Embiid și Kevin Durant. În aceste condiții, americanii sunt considerat mari favoriți la câștigarea aurului la JO 2024.
"King James" și colegii săi vor da însă piept la Paris cu Nikola Jokic, starul selecționatei Serbiei și campion en titre în Liga profesionistă nord-americană (NBA) cu echipa Denver Nuggets.
Alături de SUA și Serbia, din Grupa C va face parte și selecționata Sudanului de Sud, precum și câștigătoarea turneului de calificate din Puerto Rico, la care vor lua parte Italia, Bahrain, Lituania, Mexic, Coasta de Fildeș și echipa gazdă, Puerto Rico.
În turneul olimpic feminin, baschetbalistele americane vor juca de asemenea într-o grupă dificilă, din care face parte și campioana europeană en titre, Belgia. Franțuzoaicele, medaliate cu bronz la Tokyo, în 2021, vor înfrunta la rândul lor Australia, Canada și Nigeria.
Citește și:

Componența grupelor turneelor olimpice de baschet de la Paris 2024

MASCULIN
Grupa A: Australia, Canada și câștigătoarele turneelor de calificare din Grecia și Spania
Grupa B: Franța, Germania, Japonia și câștigătoarea turneului de calificare din Lituania
Grupa C: Serbia, Sudanul de Sud, Statele Unite și câștigătoarea turneului de calificare din Puerto Rico
FEMININ
Grupa A: Serbia, Spania, China, Puerto Rico
Grupa B: Canada, Nigeria, Australia, Franța
Grupa C: Germania, Statele Unite, Japonia, Belgia
Primele două clasate în fiecare grupă, precum și cele mai bune două echipe de pe locul al treilea se califică în sferturile de finală.
Conform Agerpres, turneele olimpice de calificare vor avea loc în perioada 2-7 iulie, în Grecia, Letonia, Puerto Rico și Spania.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo