”Am o veste tristă de împărtășit. După ce am discutat cu echipa mea și am analizat situația, am luat decizia foarte dificilă de a mă retrage de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru mine, la fel ca pentru orice sportiv, să particip la Olimpiadă și să-mi reprezint țara este o onoare imensă și asta face decizia și mai grea. Cu toate acestea, 2021 nu a început așa cum mă așteptam și nu mă simt pregătit să joc la cel mai înalt nivel la Tokyo”, a anunțat Thiem pe contul său de Facebook.
”În ultimele două săptămâni m-am antrenat din greu și deja îmi îmbunătățesc condiția fizică și concentrarea, ușor, ușor. Obiectivul meu este să lucrez din greu săptămânile acestea, să dau tot ce pot la Wimbledon și să continui să mă antrenez și să-mi apăr titlul la US Open. Urez echipei Austriei de la Tokyo numai bine. Sunt ânăr și sper să joc pentru Austria la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024”, a completat el.

DOMINIC THIEM, CRITICAT DUR DE MATS WILANDER LA ROLAND GARROS

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Dominic Thiem a fost eliminat surprinzător încă din primul tur de la Roland Garros 2021, fiind învins de către Pablo Andujar după ce a condus cu 2-0 la seturi. La conferința de presă, Thiem a recunoscut că traversează o perioadă dificil de gestionat, punctând că victoria de la US Open din 2020 a fost un moment de cotitură în cariera sa.
De aceeași părere este și Mats Wilander, care a avut un discurs dur la adresa austriacului eliminat încă din primul tur la ediția din acest an de la Roland Garros. Cu 61 de erori neforțate și un serviciu care i-a dat mari bătăi de cap, dublul finalist de la Roland Garros a cedat o partidă maraton (patru ore și 28 de minute) fiind astfel eliminat încă din turul întâi de Andujar (6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 4-6).
"Am văzut cu toții finala de la US Open dintre Thiem și Zverev. E clar că niciunul dintre ei nu sunt pregătiți să câștige un titlu de Grand Slam atâta timp cât în turneu sunt Rafa, Roger și Novak. Singuru motiv pentru care Thiem s-a impus la New York este că niciunul dintre cei trei nu au fost prezenți. Cineva trebuie să câștige turneul și s-a întâmplat să fie Thiem, dar finala a fost de-a dreptul oribilă. A fost o finală între două ființe umane, a fost banală. Noi suntem obișnuiți cu spectacolul lui Federer, Nadal și Djokovic", a spus Wilander pentru Marca.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06