Cu doar nouă săptămâni până la startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a încercat, vineri, să risipească temerile din Japonia potrivit cărora întrecerile olimpice vor reprezenta o povară suplimentară pentru sistemul sanitar nipon supus deja unei mari presiuni din cauza pandemiei de coronavirus.
Programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020
La finalul unei întâlniri de trei zile la Tokyo cu discuţii despre pregătiri şi măsuri contra noului coronavirus, oficialii de la CIO susţin că peste 80% din rezidenţii Satului Olimpic vor fi imunizaţi înainte de 23 iulie, iar din acest punct de vedere, cetățenii japonezi nu trebuie să-și facă griji privind posibila povară pe care sistemul medical din Japonia ar trebui s-o gestioneze.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Comitetul Internațional Olimpic oferă garanții înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Evenimentul global, care a fost amânat un an din cauza pandemiei de coronavirus, se confruntă cu o opoziţie crescândă a opiniei publice japoneze, iar un sondaj dat publicităţii vineri de Reuters arată că aproape 70% din respondenţi doresc anularea sau o altă amânare a Jocurilor de la Tokyo.
''Pot spune acum că este mai clar ca niciodată că aceste Jocuri vor fi sigure pentru toţi cei care participă şi, important, sigure pentru poporul japonez'', a declarat John Coates, vicepreşedinte al CIO şi şeful Comisiei de coordonare a CIO pentru JO de la Tokyo, la capătul reuniunii, potrivit Agerpres.Australianul a adăugat că personalul medical suplimentar va fi inclus în delegaţiile străine la Jocuri pentru a sprijini operaţiunile medicale şi pentru implementarea măsurilor contra COVID-19 la Jocuri.
Organizatorii vor lua măsuri pentru a înjumătăţi numărul persoanelor care intră în Japonia ca parte a delegaţiilor străine. Circa 78.000 de persoane sunt aşteptate să călătorească în Japonia pentru Jocurile Olimpice, o cifră mult diminuată faţă de estimarea iniţială de 180.000, conform lui Seiko Hashimoto, preşedinta Comitetului japonez de organizare. Japonia a vaccinat doar 4,1% din populaţia sa, conform unor date ale Reuters, cea mai scăzută rată din lume în rândul ţărilor bogate.
Urmăriți LIVE Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport, începând cu 22 iulie.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06