David Popovici și Robert Glință au avut o primă zi superbă la Mondialele de natație, care se desfășoară în Budapesta, capitala Ungariei. Ambii sportivi au reușit să treacă de serii și semifinale și să acceadă în finalele probelor de 200 de metri liber, respectiv 100 de metri spate.
Glință a adus prima finală pentru înotul românesc la aceste întreceri. Deși a concurat pe culoarul 1 în semifinala a doua, sportivul de la Dinamo a intrat între cei mai buni opt timpi. El va intra în cursa greilor la 100 de metri spate luni, de la ora 20:00.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09

David Popovici, mare favorit la titlul mondial în proba de 200 m liber. Când va avea loc finala

Ceva mai târziu, David Popovici a dat recital la 200 de metri liber. Tânărul înotător român a fost absolut impresionant în a doua semifinală. Cu 1:44.40, el a stabilit un nou record mondial de juniori. A câștigat cursa cu un avans de 77 de sutimi față de Felix Auboeck. Mai mult, a doua semifinală a fost mai rapid cu peste o secundă față de prima.
Practic, rezultatele din semifinale îl recomandă pe David Popovici marele favorit la câștigarea titlului mondial în această probă. Dinamositul are, așadar, șansa de a deveni doar al treilea campion mondial din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).
Cursa lui David Popovici este tot luni, cu începere de la ora 19:02. Este practic cursa de deschidere a sesiunii de seară din capitala Ungariei.
David Popovici este la debutul lui la Campionatele Mondiale de seniori. Înainte de a ajunge la aceste întreceri, antrenorul Adrian Rădulescu a subliniat faptul că de capitala Ungariei se leagă și lansarea lui Popovici în marea arenă internațională: ''La Budapesta, el a început povestea de anul trecut, acolo au fost Europenele de seniori, acolo şi-a îndeplinit David baremul la 100 m liber şi s-a calificat la Jocurile Olimpice. E un bazin pe care îl cunoaşte, în care se simte foarte bine, un bazin cu o atmosferă foarte deosebită, în care toţi sportivii se simt foarte bine. E un loc primitor pentru sportivi, organizatori profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, totul este la dispoziţia sportivilor, ei apreciază lucrul ăsta şi asta se vede în competiţie''.
Este clar că David Popovici se simte ca un adevărat ''rechin'' în apele bazinului din Budapesta și este gata să realizeze o performanță excepțională.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09