Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, mare favorit la titlul mondial în proba de 200 m liber. Când va avea loc finala

Andrei Nicolae

Publicat 19/06/2022 la 23:42 GMT+3

David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în finala la 200 m liber. Posibila cursă de medalie la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta va avea loc luni, de la ora 19:02.

David Popovici

Credit imagine: Other Agency

David Popovici și Robert Glință au avut o primă zi superbă la Mondialele de natație, care se desfășoară în Budapesta, capitala Ungariei. Ambii sportivi au reușit să treacă de serii și semifinale și să acceadă în finalele probelor de 200 de metri liber, respectiv 100 de metri spate.
Glință a adus prima finală pentru înotul românesc la aceste întreceri. Deși a concurat pe culoarul 1 în semifinala a doua, sportivul de la Dinamo a intrat între cei mai buni opt timpi. El va intra în cursa greilor la 100 de metri spate luni, de la ora 20:00.

David Popovici, mare favorit la titlul mondial în proba de 200 m liber. Când va avea loc finala

Ceva mai târziu, David Popovici a dat recital la 200 de metri liber. Tânărul înotător român a fost absolut impresionant în a doua semifinală. Cu 1:44.40, el a stabilit un nou record mondial de juniori. A câștigat cursa cu un avans de 77 de sutimi față de Felix Auboeck. Mai mult, a doua semifinală a fost mai rapid cu peste o secundă față de prima.
Practic, rezultatele din semifinale îl recomandă pe David Popovici marele favorit la câștigarea titlului mondial în această probă. Dinamositul are, așadar, șansa de a deveni doar al treilea campion mondial din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).
Cursa lui David Popovici este tot luni, cu începere de la ora 19:02. Este practic cursa de deschidere a sesiunii de seară din capitala Ungariei.
David Popovici este la debutul lui la Campionatele Mondiale de seniori. Înainte de a ajunge la aceste întreceri, antrenorul Adrian Rădulescu a subliniat faptul că de capitala Ungariei se leagă și lansarea lui Popovici în marea arenă internațională: ''La Budapesta, el a început povestea de anul trecut, acolo au fost Europenele de seniori, acolo şi-a îndeplinit David baremul la 100 m liber şi s-a calificat la Jocurile Olimpice. E un bazin pe care îl cunoaşte, în care se simte foarte bine, un bazin cu o atmosferă foarte deosebită, în care toţi sportivii se simt foarte bine. E un loc primitor pentru sportivi, organizatori profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, totul este la dispoziţia sportivilor, ei apreciază lucrul ăsta şi asta se vede în competiţie''.
Este clar că David Popovici se simte ca un adevărat ''rechin'' în apele bazinului din Budapesta și este gata să realizeze o performanță excepțională.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo