Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, noul erou național! A devenit campion mondial la 17 ani, în proba de 200 m liber

Andrei Nicolae

Actualizat 20/06/2022 la 19:41 GMT+3

David Popovici a spulberat și recordul mondial de juniori cu 1:43.21

David Popovici

Credit imagine: Other Agency

David Popovici s-a calificat în finală la 200 m liber cu cel mai bun timp, 1:44.40. Astfel, a luat startul de pe culoarul 4, cel al marelui favorit. Specialişti îl văd deja pe român ca o viitoarea mare stea a înotului mondial. Iar David a fost impresionant și în această seară. Este nou campion mondial, cu un alt record mondial de juniori spulberat.
Toți cei opt finaliști au ajuns în premieră într-o finală de Campionat Mondial în proba de 200 m liber. Precedenta cursă a fost la Gwangju 2019.

David Popovici, al patrulea cel mai rapid om din istorie pe 200 de metri

Rivalul său Hwang Sun-woo a avut cel mai rapid timp de reacție. David Popovici nu a fost între primii trei. Cel mai bun start l-a avut Tom Dean, care a întors primul la 50 de metri și 100 de metri. Românul a fost însă fabulos în următoarele două bazine. La 150 de metri, el avea deja 69 de sutimi avans. La final a devenit al patrulea cel mai bun om din istorie pe această distanță, cu 1:43.21, care înseamnă și un nou record mondial de juniori. David a terminat cu un avans de peste o secundă față de Hwang Sun-woo.
David Popovici finala CM
Dinamositul a devenit, așadar, al treilea campion mondial din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).
Interesant este faptul că David Popovici a obținut cel mai valoros rezultat al careirei la Budapesta, bazinul unde a debutat și în prima competiție majoră la seniori, Europenele din 2021.
Înainte de a ajunge la aceste întreceri, antrenorul Adrian Rădulescu a subliniat acest lucru: ''La Budapesta, el a început povestea de anul trecut, acolo au fost Europenele de seniori, acolo şi-a îndeplinit David baremul la 100 m liber şi s-a calificat la Jocurile Olimpice. E un bazin pe care îl cunoaşte, în care se simte foarte bine, un bazin cu o atmosferă foarte deosebită, în care toţi sportivii se simt foarte bine. E un loc primitor pentru sportivi, organizatori profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, totul este la dispoziţia sportivilor, ei apreciază lucrul ăsta şi asta se vede în competiţie''.
picture

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

David Popovici este debutant la Mondialele de înot în bazin olimpic și va mai concura și la 100 de metri liber. Pe 21 iunie au loc serii şi semifinale la 100 m liber, urmate pe 22 iunie de finală.
Tot în această seară, de la ora 20:00, Robert Glință va concura în finala la 100 de metri spate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo