Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta au fost la un pas să fie marcate de o mare tragedie. În timpul concursului de înot artistic solo, Anita Alvarez (SUA) a leșinat și s-a scufundat în bazin. Antrenoarea sa, Andrea Fuentes, a recunoscut imediat pericolul și a sărit după eleva sa, scoțând-o la suprafață și oferindu-i primele îngrijiri.
Din fericire, sportiva și-a revenit după aproximativ două minute și este în afara oricărui pericol. Mai mult, aceasta este gata să concureze în proba pe echipe de vineri, dacă va primi acceptul medicilor.
Deși episodul s-a terminat fericit, toată lumea s-a întrebat de ce salvamarii nu au intervenit mai repede, înaintea antrenoarei. Andrea Fuentes a spus că a strigat la aceștia, dar nu au înțeles-o și de aceea a decis să ia inițiativa până nu e prea târziu.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09

FINA a explicat de ce salvamarii nu au sărit după Anita Alvarez

Astăzi, Federația Internațională de Natație (FINA) a venit cu explicații, menționând că nu salvamarii sunt principalii vinovați, ci mai degrabă arbitri. Conform regulamentului, salvamarii nu au dreptul să intervină decât dacă primesc acceptul arbitrilor, iar cum niciun oficial nu le-a dat OK-ul, aceștia au rămas pe loc.
"Conform regulamentului, salvamarii pot sări în piscină numai după ce primesc un semnal de la corpul de arbitri. Este o restricție impusă pentru a evita întreruperile programelor de competiție, în cazul unei eventuale neînțelegeri. După ce antrenoarea a sărit în piscină, salvamarii, văzând situația, nu au mai așteptat semnalul de la judecători și au intervenit", a spus Bela Merkely, directorul Serviciului Mondial de Sănătate din cadrul FINA, citat de Marca.
FINA a anunțat astăzi că va revizui actualele reglementări care împiedică intervenția salvamarilor fără un semnal de la arbitru, pentru a nu se mai ajunge la asemenea evenimente nedorite.
Cazurile în care unii sportivi leșină în timpul concursurilor de acest gen nu sunt un lucru tocmai neobișnuit și de aceea cei responsabili trebuie să fie atenți și să intervină la timp. Andrea Fuentes a dezvăluit că Anita Alvarez şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Citește și:
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09