Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui David Popovici, după ce a devenit campion mondial: "Medalia este pentru ei"

Andrei Nicolae

Actualizat 20/06/2022 la 19:32 GMT+3

David Popovici a cucerit medalia de aur la 200 m liber, la nici 18 ani. Nu va petrece în această seară, pentru că el are planuri importante și pentru proba de 100 de metri.

David Popovici, la Mondialele de la Budapesta

Credit imagine: Eurosport

David Popovici este noul fenomen al sportului românesc. În această seară, în Budapesta, el a devenit noul campion mondial al probei de 200 de metri liber. După ce anul trecut a ocupat locul 4 la Jocurile Olimpice, românul a făcut un salt impresionant! Medalia de aur a cucerit-o la nici 18 ani, cu un nou record mondial de juniori.
În semifinale a înotat în 1:40.40, care a însemnat, de asemenea, cea mai bună performanțădin toate timpurile la această categorie. Iar în finală a spulberat timpul cu mai bine de o secundă: 1:43.21. A devenit și al patrulea cel mai rapid om din istorie pe această distanță.

Prima reacție a lui David Popovici, după ce a devenit campion mondial

Imediat după finală, sportivul de la Dinamo a susținut că se simte obosit, dar în același timp s-a arătat foarte fericit pentru performanța realizată:
"Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță", a fost prima reacție a lui David Popovici, după aurul cucerit la Budapesta.
David Popovici a devenit al treilea campion mondial din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).
Interseant este faptul că David Popovici a obținut cel mai valoros rezultat la Budapesta, bazinul unde a debutat și în prima competiție majoră la seniori, Europenele din 2021.
David Popovici este debutant la Mondialele de înot în bazin olimpic și va mai concura și la 100 de metri liber. Pe 21 iunie au loc serii şi semifinale la 100 m liber, urmate pe 22 iunie de finală.
Tot în această seară, de la ora 20:00, Robert Glință va concura în finala la 100 de metri spate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo