Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Americanii așteaptă ca David Popovici să se ridice din acest "abis psihologic" și să ia aurul la 100 de metri

Maria Olteanu

Actualizat 25/07/2023 la 20:26 GMT+3

David Popovici nu a reușit să își apere medalia de aur cucerită anul trecut la Campionatul Mondial și a terminat abia pe locul 4 finala de la 200 de metri liber. După trei lungimi de bazin acesta părea favorit la câștigarea medaliei, dar nu a prins podiumul până la final. Americanii privesc însă cu optimism următoarea probă, la 100 de metri liber.

David Popovici

Credit imagine: Eurosport

David Popovici s-a clasat al patrulea în finala probei de 200 m liber, disputată marţi în cadrul Campionatelor Mondiale 2023 de nataţie de la Fukuoka (Japonia). Popovici, campion mondial en-titre la 100 şi 200 m liber, a luat startul de pe culoarul patru şi a dominat clar primele trei lungimi de bazin (150 m), dar pe ultimii 50 de metri a pierdut din turaţie şi s-a clasat doar al patrulea cu timpul de 1 min 44 sec 90/100.
Tânărul de 18 ani a ratat medalia în proba de 200 de metri, dar acum se concentrează pe următoarea probă, cea de 100 de metri, unde este, de asemenea, deținătorul medaliei de aur. Acesta pleacă favorit, iar specialiștii merg pe mâna înotătorului legitimat la CS Dinamo.
În ciuda rezultatului de marți, experţii americani susţin că Popovici este favorit să termine primul la 100 de metri și susțin că dacă acesta se va recupera cu bine după proba de azi va reuși să izbândească zilele viitoare.
Jurnaliştii de la swimmingworldmagazine.com subliniază că David va avea concurență serioasă în următoarea probă, dar aceștia au certitudinea că înotătorul nostru se va reseta și va fi în formă maximă, reușind să își apere aurul cucerit anul trecut.
CITEȘTE ȘI:

Americanii merg pe mâna lui David Popovici în proba de 100 de metri liber

"Ce urmează pentru David Popovici? Se va reseta mental, cu ochii aţintiţi spre Olimpiada din 2024, înaintea probei de 100 de metri liber? Ridcarea din acest abis psihologic este la fel de provocatoare ca orice alt aspect fizic al sportului. Popovici are la dispoziţie 14 ore pentru a face acest lucru, înainte de a participa la proba la care a doborât recordul mondial, vechi de 13 ani.
Un mare rival îl aşteaptă la 100 de metri: Kyle Chalmers, care vine după două zile de odihnă. Chalmers deţine al doilea cel mai bun timp la 100 de metri, 47,08, la doar două zecimi de recordul lui Popovici.
Dar acesta este David Popovici, un tânăr de 18 ani, cu un palmares cunoscut, ca făcător de minuni în bazin. El a fost cel care a doborât recordul mondial la 100 de metri liber, nu Chalmers, nu Caeleb Dressel sau oricare altul. De ce Popovici nu îşi poate reveni în cel mai scurt timp? Este greu de imaginat limitările fizice, după ce prima jumătate a cursei de 200 de metri a fost superbă. Maturitatea şi echilibrul său au fost evidente cu fiecare ocazie, aşa că de ce ar trebui să fie diferit acum", se arată în mesajul americanilor, potrivit sursei citate mai sus.
David va reveni în bazin mâine, cu proba de 100 de metri liber. Începând cu ora 04:47 va intra în bazin în serii, ca mai apoi, de la ora 14:26, ora României, să fie programate semifinalele.
După ce a ratat medalia la 200 de metri liber, Popovici a vorbit despre următoarea sa probă de la Mondiale, pe care a declarat, de asemenea, că o iubește la fel de mult precum proba de 200 de metri.
"Din fericire proba de 100 e de două ori mai scurtă, asta nu înseamnă că nu doare, dar nu la fel ca acum. Iubesc cursa de 200 metri, și pe cea de 100 de metri. Pentru mâine trebuie să mă asigur că voi dormi bine și că mă voi recupera", a spus David pentru GSP.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo