După o perioadă fabuloasă, în care a câştigat tot ce se putea câştiga la Mondialele de seniori şi la Europenele de juniori, David Popovici a intrat pe ultima sută de metri pentru pregătirea Europenelor de seniori de la Roma.
Întrecerile vor începe pe 11 august, iar sportivul nostru va intra pentru prima oară în bazin pe 12, în seriile de la 100 metri liber.
Pe lângă 100 şi 200 metri liber, unde e campion mondial şi e de aşteptat să ia aurul şi la Europene, Popovici a ales să mai pregătească o altă probă. Mulţi s-ar fi gândit la 50 de metri liber, unde e dublu campion european de juniori (Roma 2021 şi Otopeni 2022), dar sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a ales altceva. Astfel, el a decis să participe la 400 metri liber, pentru a-şi testa limitele şi a avea mai multe date despre ce ar trebui să facă în viitor. Dezvăluirea a fost făcută de CS Dinamo
Natație
Legendarul Jim Montgomery, uluit de David Popovici, dar şi de antrenorul acestuia, Adrian Rădulescu
04/08/2022 LA 09:52
, înotătorul şi echipa lui având ca obiectiv calificarea în finala probei.

De ce a ales David Popovici să participe la proba de 400 metri liber, la Europene

Proba de 400 de metri a fost o "afacere" între sportivii din afara Europei în ultimul an. Astfel, din cele 6 medalii puse în joc la Jocurile Olimpice (Tokyo) şi la Mondiale (Budapesta), doar o medalie a fost cucerită de un reprezentant al "bătrânului continent": argintul la CM (Lukas Martens). Aurul olimpic a fost cucerit anul trecut de tunisianul Ahmed Hafnaoui, în timp ce la Mondiale prima treaptă a podiumului a fost ocupată de australianul Elijah Winnington.
În consecinţă, în Europa concurenţa la vârf nu e foarte puternică, astfel că Popovici vrea să speculeze acest lucru la Europene.
Recordul naţional în proba de 400 de metri liber e deţinut de Dragoş Coman, care la Montreal, în 2005, a oprit cronometrul la 3 minute, 46 de secunde şi 70 de zecimi.
David Popovici a alergat cel mai bine în această distanţă la Bacău, anul acesta, obţinând timpul de 3 minute, 48 de secunde, 18 sutimi. Nu e un timp excelent, însă cu siguranţă că bucureşteanul poate obţine rezultate mult mai bune dacă se concentrează pe această probă.
De notat că în această probă România are viitor, Vlad Ştefan Stancu obţinând argintul la Europenele de Juniori de la Otopeni. Acesta are şi recordul naţional sub 17 ani (3 minute, 50 de secunde, 14 sutimi).
David Popovici a avut un 2022 fantastic, în care a cucerit nu mai puţin de 7 medalii: 2 la Mondialele de seniori (ambele de aur), 5 la Europenele de juniori (4 de aur şi una de argint).
La Roma, Popovici are ca obiectiv două medalii de aur, în probele sale favorite, 100 metri liber şi 200 metri liber, dar poate surprinde şi la 400 metri.
Natație
David Popovici, un campion desăvârșit! Gestul uriaș al dublului campion mondial
01/08/2022 LA 12:07
Natație
Înotul românesc, în continuă dezvoltare! Argint pentru România la FOTE, în proba de 200 m spate
26/07/2022 LA 18:11