După ce a luat lumea sportului pe sus anul trecut, venind pe 4 la Jocurile Olimpice, la doar 16 ani, David Popovici e foarte aproape să devină campion mondial. Tot la 200 de metri liber, proba sa de semnătură. Sportivul nostru a reuşit cel mai bun timp din semifinale, 1:44:40, nou record mondial de juniori, după ce fusese cel mai bun şi în serii (1:45:18).

David Popovici, înotătorul de bătut pentru aurul la Campionatele Mondiale

Dacă îşi va păstra calmul şi va fi concentrat la maximum, Popovici nu are cum să rateze o medalie, în mod normal, dar cei mai mulţi îl văd chiar favorit la aurul mondial.
Natație
Detaliul care ne arată clar că David Popovici nu a forțat în semifinalele de la 200 metri liber
ACUM 11 ORE
"Nu e niciun dubiu cine e înotătorul de bătut în finala de 200 de metri liber, dacă vrei să câştigi titlul mondial. Adolescentul român David Popovici le-a aruncat mănuşa tuturor celorlalţi "rechini" din bazin cu timpul setat în semifinale. După ce a pierdut de puţin podiumul olimpic anul trecut, venind doar pe 4 la Tokyo în această probă, Popovici s-a calificat în finală confortabil, cu cel mai bun timp. A setat totodată un nou record mondial de juniori, cu timpul său, 1:44:40. La 17 ani, Popovici e unul dintre cele mai mari staruri în devenire pe care nataţia le-a avut în istoria recentă", scriu cei de la swimmingworldmagazine.com.
Popovici este mare favorit la aurul mondial în această seară, cursa de 200 de metri urmând a avea loc de la 19.02 (deschide sesiunea de seară, de la Budapesta).
Principalii săi rivali vor fi austriacul Felix Aubock, care a setat al doilea timp din calificări, sud-coreeanul Hwang Sunwoo, fostul recordmen mondial de juniori şi Tom Dean, campionul olimpic de la Tokyo, care însă s-a calificat în finala din capitala Ungariei cu doar al 4-lea timp.
La Mondialele de înot, România are un bilanţ de două medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Titlurile mondiale au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001), iar ultima medalie a fost adusă de Camelia Potec în 2009, bronz la 1.500 m liber.
Natație
David Popovici e uriaș! Calificare de senzație în finala la 200 metri liber, la Roma
ACUM 11 ORE
Natație
Americanii se întreabă: "E comparația dintre Popovici și Phelps sau Thorpe o blasfemie?"
ACUM 12 ORE