David Popovici este deja o mare vedetă la Jocurile Olimpice, presa de pretutindeni fiind uimită cum un băiat de doar 16 ani e capabil să se lupte de la egal la egal cu cei mai mari campioni din proba de liber a natației. Sportivul nostru a obținut un uluitor loc 4 în finala de la 200 de metri, iar azi va înota, de la ora 13:20, în serii la 100 metri liber, proba sa favorită (în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player).
Popovici e creditat de specialiști cu șanse la medalii în proba unde are cea mai bună performanță a anului, la seniori, astfel că e foarte posibil ca el să aducă a doua medalie a României, după argintul obținut la scrimă de Ana Maria Popescu.
Un veritabil talent, Popovici a ajuns la aceste rezultate incredibile și datorită echipei sale. Principalul merit îi aparține antrenorului Adrian Rădulescu, care se află alături de David de aproape 8 ani. Între cei doi există o chimie fantastică, iar tehnicianul are calități excelente, la rândul său, pe care i l-e transmis elevului: e cumpătat, extrem de pozitiv și înțelege perfect rolul psihicului în sportul de performanță.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01

David Popovici, curtat de Universitățile din SUA

Rezultatele senzaționale ale lui Popovici l-au adus în atenția Universităților din SUA. Glință a făcut acești pași în urmă cu câțiva ani, dar Popovici pare deja că a ajuns la un nivel atât de înalt încât nu mai are nevoie de ajutor din partea specialiștilor din State. Poate să se dezvolte și în Europa pentru a deveni unul dintre cei mai mari înotători din istorie.
"Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei", spune Adrian Rădulescu pentru Gazeta Sporturilor.
Un fenomen în sport, Popovici e și un elev model, deși timpul pe care îl alocă învățăturii e limitat. Nici nu ar avea cum să fie altfel, în condițiile în care nu de puține ori face și 3 antrenamente/zi. Elev la George Coșbuc, în București, David are înclinații spre istorie și, în special, geografie, de unde și-a atras și porecla de "micul Google". Dacă la învățătură uimește prin memoria sa, în bazin presa din Vest l-a poreclit deja "Racheta din România".
"Nu prea e atras de științele exacte, mai mult pe istorie, geografie. Chiar avem un joculeț simpatic între noi când trebuie să recunoaștem steagurile unor țări, ne contrazicem dacă e Mali sau Senegal sau Camerun. Iar «micul Google» le recunoaște imediat", a mai spus Adrian Rădulescu, omul din spatele succeselor lui Popovici.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Seria lui David Popovici la 100 metri liber e în direct azi, de la 13:20, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50