Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, în semifinale la 100 metri, la Jocurile Olimpice! Când va lupta pentru finală

Vlad Dumitrescu

Publicat 27/07/2021 la 13:32 GMT+3

Jocurile Olimpice: David Popovici va lupta mâine dimineață pentru o poziție în finala de la 100m liber.

David Popovici

Credit imagine: facebook

David Popovici va concura în semifinalele de la Tokyo, în direct pe Eurosport, miercuri dimineață de la 4:30 sau 4:35, în funcție de care semifinală va fi prima.
Popovici a obținut un timp de 48 de secunde și s-a calificat al optulea în semifinalele de mâine dimineață.
Sportivul nostru a avut o prima jumătate de bazin mai dificilă și a întors pe locul 6, dar pe final a recuperat fantastic din handicap și a terminat pe 4, iar cu timpul de 48.02 secunde intră în penultimul act de pe locul 8.
Surprinzător, cel mai bun timp din serii la avut italianul Thomas Ceccon, care a înotat în serie cu David Popovici.

DAVID POPOVICI E NOUL STAR AL ÎNOTULUI MONDIAL

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, David Popovici a câștigat titlul european la 100 de metri liber, stabilind un nou record mondial la juniori (47 de secunde și 30 de sutimi) care a reprezentat și cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori. Câteva zile mai târziu, tot înregistrând un record mondial, românul s-a calificat în semifinalele probei de 200 de metri liber. La finalul competiției, în palmaresul său s-au adăugat patru medalii, dintre care 3 de aur (la 50, 100 și 200 de metri liber) și una de argint, în proba de ștafetă 4 x 100 de metri liber cu echipa României.
În urma rezultatelor bune de la Jocurile Olimpice, Popovici, cel mai tânăr sportiv din delegația României, le-a atras atenția jurnaliștilor din toată lumea. Cei de la cotidianul spaniol AS i-au dedicat un material amplu înaintea finalei de la 200 de metri liber.
"Popovici! Țineți minte acest nume! David Popovici va împlini 17 ani pe 15 septembrie. Este un copil în comparație cu giganții natației. Duncan Scott, Tom Dean sau Danas Rapsys sunt adevărați rechini în comparație cu David, dar românul înoată cu o naturalețe uimitoare, abia ridicându-și capul din apă. E ca și cum ar trăi pe fundul mării, în habitatul lui natural.
Sfatul publicațiilor din SUA și Australia este să ținem minte numele lui. Suntem conștienți că o stea s-a născut într-o țară atât de inospitalieră pentru înot cum este România. Popovici a început să înoate în copilările la recomandarea medicilor. A ajuns în acest sport din cauza unor probleme medicale și, foarte curând, antrenorul Adrian Rădulescu a văzut că acest copil e un diamant pentru ușurința de a se deplasa într-o piscină", se arată în articolul ibericilor.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo