David Popovici va concura în semifinalele de la Tokyo, în direct pe Eurosport, miercuri dimineață de la 4:30 sau 4:35, în funcție de care semifinală va fi prima.
Popovici a obținut un timp de 48 de secunde și s-a calificat al optulea în semifinalele de mâine dimineață.
Sportivul nostru a avut o prima jumătate de bazin mai dificilă și a întors pe locul 6, dar pe final a recuperat fantastic din handicap și a terminat pe 4, iar cu timpul de 48.02 secunde intră în penultimul act de pe locul 8.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01
Surprinzător, cel mai bun timp din serii la avut italianul Thomas Ceccon, care a înotat în serie cu David Popovici.

DAVID POPOVICI E NOUL STAR AL ÎNOTULUI MONDIAL

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, David Popovici a câștigat titlul european la 100 de metri liber, stabilind un nou record mondial la juniori (47 de secunde și 30 de sutimi) care a reprezentat și cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori. Câteva zile mai târziu, tot înregistrând un record mondial, românul s-a calificat în semifinalele probei de 200 de metri liber. La finalul competiției, în palmaresul său s-au adăugat patru medalii, dintre care 3 de aur (la 50, 100 și 200 de metri liber) și una de argint, în proba de ștafetă 4 x 100 de metri liber cu echipa României.
În urma rezultatelor bune de la Jocurile Olimpice, Popovici, cel mai tânăr sportiv din delegația României, le-a atras atenția jurnaliștilor din toată lumea. Cei de la cotidianul spaniol AS i-au dedicat un material amplu înaintea finalei de la 200 de metri liber.
"Popovici! Țineți minte acest nume! David Popovici va împlini 17 ani pe 15 septembrie. Este un copil în comparație cu giganții natației. Duncan Scott, Tom Dean sau Danas Rapsys sunt adevărați rechini în comparație cu David, dar românul înoată cu o naturalețe uimitoare, abia ridicându-și capul din apă. E ca și cum ar trăi pe fundul mării, în habitatul lui natural.
Sfatul publicațiilor din SUA și Australia este să ținem minte numele lui. Suntem conștienți că o stea s-a născut într-o țară atât de inospitalieră pentru înot cum este România. Popovici a început să înoate în copilările la recomandarea medicilor. A ajuns în acest sport din cauza unor probleme medicale și, foarte curând, antrenorul Adrian Rădulescu a văzut că acest copil e un diamant pentru ușurința de a se deplasa într-o piscină", se arată în articolul ibericilor.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50