Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, mesaj extrem de matur după ce și-a încheiat aventura la Jocurile Olimpice

Nicu Savin

Publicat 30/07/2021 la 17:43 GMT+3

David Popovici și-a terminat aventura la Jocurile Olimpice, iar impresia lăsată de înotătorul român a fost una extrem de plăcută. Deși are doar 16 ani, David dă dovadă de o maturitate extraordinară, iar mesajul postat de acesta în urmă cu puțin timp pe contul personal de Facebook este încă o dovadă în acest sens.

David Popovici a câștigat 3 medalii de aur la Campionatele Europene de juniori

Credit imagine: Eurosport

David Popovici nu a luat vreo medalie la Tokyo, dar prestațiile sale în competițiile de înot ne fac să sperăm că la edițiile viitoare ale Jocurilor Olimpice acest lucru se va întâmpla.
Popovici a fost la doar 2 sutimi de bronz în proba de 200 de metri liber și s-a clasat pe poziția a 7-a în finala de la 100 de metri liber, proba "regină" din natația mondială. La 50 de metri liber nu a mai avut energie și a ratat calificarea în semifinale, însă, per total, impresia lăsată de român la Tokyo a fost una excepțională, chiar și presa internațională sau înotătorii deja consacrați fiind de acord că Popovici este un star în devenire.
picture

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

David Popovici, mesaj matur după încheierea aventurii la Jocurile Olimpice

Dar David Popovici nu impresionează doar în bazin. În general, discursurile sale au fost extrem de echilibrate, nefăcând nici o mare sărbătoare din faptul că a participat la 2 finale olimpice, dar nici o tragedie din cauza faptului că a ratat o medalie, obiectiv pe care nici nu îl avea de altfel.
La numai 16 ani, David Popovici dă dovadă de o mare maturitate, iar postarea sa de pe Facebook în urma încheierii aventurii sale la Tokyo reprezintă încă o dovadă pentru acest lucru.
"Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o, de faptul că v-ați rupt din timpul și somnul vostru ca să mă urmăriți și simt că bucuria pe care v-am adus-o este la fel de mare ca bucuria mea că am participat la cea mai mare competiție sportivă din lume. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul!
Am lângă mine oameni minunați care mă ajută să devin cea mai bună versiune a mea ca sportiv dar mai ales ca om și le mulțumesc!
Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan Pregatire Fizica & Kinetoterapie, Valentin Grigoras, Bob Seebohar sunt oamenii care m-au adus aici și alături de care voi continua.
Am câștigat multă experiență, am cunoscut oameni pe care cu admirație îi priveam doar la tv iar câștigul meu personal este că am făcut parte din spiritul olimpic "𝐂𝐢𝐭𝐢𝐮𝐬, 𝐀𝐥𝐭𝐢𝐮𝐬, 𝐅𝐨𝐫𝐭𝐢𝐮𝐬” - Mai repede, mai sus, mai puternic.
Rămân focusat pe obiectivele mele și la fel de conștient că sunt la început de drum. E nevoie de timp, răbdare și pasiune și consider că le am pe toate trei.
Vă mulțumesc pentru tot!"
PS "Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta. Esențial nu e să cucerești, ci să lupți bine." - Pierre de Coubertin
PS2 Deloc întâmplător, astăzi este ziua internațională a prieteniei.", a fost mesajul lui Popovici.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo