Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jocurile Olimpice: Totul despre Robert Glință și Mădălina Bereș, cei care vor fi portdrapelul României

Vlad Dumitrescu

Publicat 23/07/2021 la 12:22 GMT+3

Robert Glință și Mădălina Bereș vor fi portdrapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice care va avea loc astăzi, în direct pe Eurosport, de la ora 14.00.

Robert Glință și Mădălina Bereș

Credit imagine: Eurosport

Robert Glință (24 de ani, înot) și Mădălina Bereș (27 de ani, canotaj) vor fi cei care vor purta drapelu României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vineri de la ora 14.00.
La Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru prima data în istoria competiției, steagul va fi purtat de o femeie și de un bărbat.

Cine este Mădălina Bereș?

Canotoarea Mădălina Bereş, portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Robert Glinţă, a declaratrecent că o medalie de aur la cel mai așteptat eveniment sportiv al anului ar reprezenta încununarea visurilor, a antrenamentelor şi muncii din ultimii cinci ani.
Medaliată cu bronz cu echipajul de 8+1 al României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sportiva noastră a afirmat că decizia Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român de a o numi portdrapel la Tokyo a luat-o total prin surprindere, pentru că nu se aştepta la o asemenea onoare. Ea a menţionat că echipa olimpică a României are foarte mulţi sportivi cu rezultate excepţionale care ar fi meritat să fie în locul său.
Mădălina are șase titluri europene în palmares. Ea este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 și Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004.

Ce a declarat Mădălina Bereș înainte de Jocurile Olimpice?

"Cred că cele mai mari emoţii le-am avut la aflarea veştii că voi fi portdrapel, adică în prima fază. Acum m-am mai liniştit şi cred că gestionez mai bine emoţiile. Sinceră să fiu nu mă aşteptam deloc. Chiar m-a luat prin surprindere decizia. Ştiu că în echipa olimpică a României sunt sportivi cu rezultate absolut excepţionale şi a fost o surpriză totală pentru mine să fiu eu cea aleasă pentru a fi portdrapel.
A fi portdrapel nu cred că este o presiune în plus. Noi încercăm să facem la Tokyo cele mai bune curse ale noastre. Portdrapelul este o onoare, un privilegiu pentru mine personal. Imediat când am aflat că voi fi portdrapel am sunat-o pe mama şi era extrem de bucuroasă. Chiar m-a certat, mi-a zis de ce nu am anunţat-o mai devreme. Dar i-am spus că nici eu nu am ştiut absolut nimic în legătură cu asta, pur şi simplu am fost şi eu surprinsă că sunt portdrapel.
Să mă aflu pe prima treaptă a podiumului? Fără discuţie, ar fi încununarea tuturor visurilor, a antrenamentelor şi a muncii depuse în ultimii patru ... de fapt, cinci ani. Însă acest ultim an de pandemie noi am încercat să îl luăm ca pe un plus în pregătire, ne-a unit, considerăm că am avut încă un an în aceeaşi echipă. Aşadar pentru noi a fost un avantaj", a spus Mădălina Bereș pentru Agerpres.

Cine este Robert Glință?

Robert Glință este marea speranță a natației din România. El este primul înotător din România care a câștigat aur la Campioantele Europene și a fost de asemenea primul sportiv român calificat la Tokyo 2020.
Glință este multiplu medialiat european și mai bifează o premieră. Este primul înotător din istorie care poartă drapelul României la Jocurile Olimpice.
picture

E Talks cu Robert Glință înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va fi transmisă în direct, astăzi de la ora 14.00, pe Eurosport.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo