Chiar dacă nu a obținut nici o medalie, Robert Glință a avut o evoluție apreciabilă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cea mai bună fiind în cadrul probei de 100 metri spate, unde a prins finala. Din păcate nu a reușit decât o clasare pe locul 8 în finala olimpică.
Robert Glință, care a fost și port-drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor, a participat la o serie de 'întrebări și răspunsuri' pe pagina de Instagram Romania For Gold. Înotătorul român a răspuns curiozităților fanilor și a prezentat multe detalii din interior, despre competiția care a avut loc în condiții speciale la Tokyo.

Robert Glință, despre experiența trăită la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01
Având în vedere diferențele gastronomice dintre România și Japonia, ați plecat cu bucătar?
- Având o gamă atât de variată de mâncăruri, disciplina alimentară este esențială în perioada pre-competițională și competițională. Nu am avut bucătar deoarece organizarea din acest punct de vedere a fost bună, iar eu personal am fost mulțumit de aspectul alimentar de aici.
Câte zile trebuie să te ajustezi din punct de vedere al fusului orar?
- De regulă, se spune că minim atâtea zile cât este și diferența de fus orar, plus încă 2-3 zile de adaptare la condițiile de mediu și de pregătire. Multe echipe au venit cu mult mai mult timp înainte, în stagii de pregătire, pe același fus orar, pentru a dispune de o adaptare completă.
În afara competiției, sportivii vorbesc sau se împrietenesc între ei?
- Absolut! Unul dintre aspectele cele mai frumoase ale competițiilor mari este revederea prietenilor toate colțurile lumii făcuți de-a lungul anilor. Sportul te unește! Și nu ne împrietenim doar cu sportivii, am avut privilegiul de a-l întâlni personal pe Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic.
Cum a fost atmosfera fără spectatori?
- S-a simțit cu desăvârșire lipsa spectatorilor în tribune. Energia pe care aceștia ne-o pot oferi nouă, sportivilor, este una uriașă în momentul competiției! Presiunea nu vine de la spectatori de cele mai multe ori, ci de la propriile așteptări și dorința de a performa excelent.

Robert Glință: "Nu am avut cea mai grozavă stare de concurs"

Ce simți înainte de probă?
- Concentrarea este maximă, sunt complet setat pe ce am de făcut și pe ceea ce îmi propun să execut. Apoi pur și simplu dau drumul antrenamentului și pregătirii, să se manifeste, bucurându-mă de plăcerea de a concura alături de cei mai buni sportivi din lume.
Ce ți-a plăcut cel mai mult din experiența de la Tokyo?
- Experiența Jocurilor Olimpice este una de referință. Fiind întru totul unică, complet inedită și specială. Fiecare aspect al acesteia este perceput la cote maxime!
Cât de mult ești mulțumit de rezultatul tău?
- Jocurile Olimpice nu sunt deloc o competiție ușoară, dar sunt extrem de frumoase! Poți acumula foarte multă experiență. Nu am avut cea mai grozavă stare de concurs, însă prin felul în care am abordat cursele și prin rezultatele obținute, sunt extrem de satisfăcut. Mi-am demonstrat că dacă mă aflu într-o condiție nefavorabilă, am capacitatea de a scoate 100% din aceste condiții și să nu mă las deloc afectat negativ. Este frumos să câștigi o medalie, în continuare țintesc spre una, dar persoana care devii în tot acest proces de a ajung acolo unde îți dorești, prin toată experiența bogată acumulată, este poate chiar mai valoros decât simplul rezultat final.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50