UPDATE Kamila Valieva va putea concura în concursul individual de la Jocurile Olimpice. TAS i-a dat câștig de cauză sportivei de 15 ani din Rusia.
Știrea inițială
Beijing 2022
Spectacol total la Gala Laureaților de la patinaj artistic
20/02/2022 LA 06:42

Kamila Valieva află luni dimineață dacă va putea concura la Jocurile Olimpice de la Beijing, la simplu

Audierile în cazul patinatoarei ruse Kamila Valieva, depistată pozitiv la o substanţă interzisă, au început duminică la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care va decide dacă sportiva poate participa la proba individuală din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, ce începe marţi, în direct pe Eurosport.
TAS a început să audieze prin videoconferinţă, la 20:30, ora Beijingului (14:30, ora României), diferitele părţi implicate în afacerea Valieva, în primul rând Agenţia rusă antidoping (RUSADA), care a ridicat miercuri suspendarea Kamilei Valieva. TAS a indicat că Valieva este una dintre părţile implicate în această procedură, prim urmare este liberă să participe la audiere.
Juriul este acum în plin proces de deliberare și îşi va face cunoscută decizia în această dimineață. Eurosport.co.uk a lansat chiar o posibilă oră pentru acest anunț: ora 08:00. Este posibil, totuși, ca verdictul să se mai lase așteptat, având în vedere că speța nu e deloc una ușoară.
CITEȘTE ȘI:
CE RECORDURI MONDIALE ȘI OLIMPICE AU CĂZUT LA BEIJING!

Valieva ar trebui să participe marți la programul scurt de la individual, dacă va câștiga la TAS

Tânăra va avea apoi ceva mai mult de 24 de ore pentru a pregăti scurtul program prevăzut marţi seara la Beijing, dacă TAS respinge apelul autorităților sportive - Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) - şi o va autoriza să continue participarea la JO.
În caz contrar, dacă TAS va da dreptate CIO, Valieva nu va mai avea dreptul să patineze pe gheaţa olimpică.
Miercuri, purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, a explicat că "toată lumea" face "tot posibilul pentru a regla această situaţie cât mai rapid posibil". .
Scandalul a izbucnit când ceremonia de decernare a medaliilor pentru concursul pe echipe la patinaj artistic, programată marţi, a fost amânată din cauza unor "probleme juridice", după cum a anunţat atunci CIO, fără să ofere alte detalii.
Presa din Rusia a anunţat rapid că Valieva a fost testată pozitiv, însă a trebuit aşteptat până vineri un comunicat de presa al ITA, organismul responsabil de programul antidoping al Jocurilor, pentru confirmare.
Valieva a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă, trimetazidină, la un control efectuat în luna decembrie, al cărui rezultat a fost anunţat în cursul Jocurilor Olimpice de la Beijing.
Marţi, RUSADA a suspendat-o provizoriu pe patinatoare. Miercuri, Valieva a făcut însă apel şi a obţinut ridicarea suspendării, din motive încă misterioase.
Beijing 2022
Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia
20/02/2022 LA 04:46
Beijing 2022
Figure Skating Pair Skating - Free Skating - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 16:16