Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ziua cea mai lungă pentru Kamila Valieva. Staff-ul rusoiacei va fi investigat de către WADA

Ion Alexandru

Actualizat 13/02/2022 la 11:13 GMT+2

Audierea Curții de Arbitraj pentru Sport va începe duminică la ora 14.30 și va stabili dacă Kamila Valieva poate concura la patinaj artistic individual feminin la Beijing 2022, după ce rusoaica în vârstă de 15 ani a picat un test antidrog, în decembrie. Agenția Mondială Antidoping (WADA) îi va investiga staff-ul, inclusiv antrenoarea Eteri Tutberidze.

Russia's Kamila Valieva (R) speaks to her coach Eteri Tutberidze (L) during a training session on February 13, 2022

Credit imagine: Getty Images

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a anunțat că va investiga staff-ul Kamilei Valieva după o solicitare din partea Comitetului Olimpic Internațional (CIO), în timp ce patinatoarea din Rusia așteaptă să descopere dacă poate concura la evenimentul individual de marți de la Beijing 2022.
Valieva, în vârstă de 15 ani, a continuat să se antreneze duminică înaintea ședinței Curții de Arbitraj pentru Sport (TAS), care îi va determina soarta la Jocurile Olimpice de iarnă, după ce a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă în decembrie.
Rezultatul acestui rezultat este așteptat luni, Comitetul Olimpic din Rusia urmând să fie, de asemenea, deposedat de aurul la competiția pe echipe dacă suspendarea lui Valieva este menținută.
picture

Valieva scrie istorie la Beijing! Rusoaica de 15 ani a atras toate privirile în concursul pe echipe

Acest scandal a fost, fără îndoială, cea mai complicată poveste a acestor Jocuri Olimpice, iar acum este investigată și echipa din jurul Kamilei Valieva.
Antrenoarea ei, Eteri Tutberidze, a declarat pentru televiziunea de stat rusă că este "curată și nevinovată", dar staff-ul ei urmează să fie investigat de WADA după ce Valieva a fost testată pozitiv cu trimetazidină la Campionatele Ruse de patinaj artistic în ziua de Crăciun.
„Situația Kamilei Valieva este o țintă în continuă mișcare și continuăm să lucrăm la aflarea adevărului”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, într-o conferință de presă duminică.
picture

Beijing 2022 : Moment emoționant la antrenamentul Kamilei Valieva

Întrebat dacă a oferit sprijin pentru stabilitatea emoțională a puștoaicei de 15 ani, Adams a adăugat: "Suportul pentru sănătatea mintală este întotdeauna oferit în primul rând de echipe, iar multe dintre ele au acest lucru. Sprijinul există, dar obligația principală este ca echipele să aibă grijă de sportivul lor. În satul olimpic lucrează 65 de ofițeri de protecție a sportivilor. Fiecare dintre CNO poate cere însoțitori pentru oricare dintre sportivii lor minori. Informațiile și sprijinul sunt acolo, dar fiecare echipă trebuie să-și susțină oamenii"

Kamila Valieva își va afla soarta în mai puțin de 24 de ore

Deși totul este relativ clar în ceea ce privește audierea CAS și rezultatul ulterior, Adams a subliniat că procesul a fost rapid, în ciuda atenției deosebite din partea fanilor din ultimele zile.
"Vrem ca acest proces să fie rezolvat cât mai repede posibil, am făcut acest lucru foarte clar. Acesta este motivul pentru care va merge la CAS încă de azi și de ce vom avea un rezultat mâine. În toate părțile lumii, justiția se desfășoară destul de lent, dar acest lucru este de fapt destul de rapid pentru CAS și justiție în general. Vrem să vedem o soluție rapidă"
Între timp, directorul executiv al Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi, a spus că este important să ne amintim elementul uman al acestei povești.
"Jocurile Olimpice sunt mereu la fel, oriunde te duci și oriunde au loc, trebuie să ai o serie de probleme care ies la iveală. Este incredibil de important să păstrăm latura umană a acestei povești. Este vorba despre un copil foarte talentat, de 15 ani. Trebuie să fim foarte atenți" a spus Dubi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo