Audierea Camerei ad-hoc a TAS va avea loc prin videoconferinţă duminică, la 20:30, ora Beijingului (14:30, ora României), a precizat TAS.
"În urma audierii, juriul va delibera şi îşi va pregăti decizia. Este de aşteptat ca această decizie să fie notificată părţilor în cauză luni după-amiază", a adăugat TAS.
Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă, trimetazidină, la un control efectuat în luna decembrie, al cărui rezultat a fost anunţat în cursul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Participarea sa la proba individuală din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, care începe marţi, este suspendată în aşteptarea deciziei TAS.
Beijing 2022
Spectacol total la Gala Laureaților de la patinaj artistic
20/02/2022 LA 06:42
Cazul Valieva vine în momentul în care sportivii ruşi participă la aceste Jocuri sub drapelul Comitetului Olimpic Rus, după ce ţara lor are interdicţie la Olimpiadă din cauza unui uriaş scandal de dopaj instituţionalizat, pe care Moscova l-a negat de ani de zile.
CITEȘTE ȘI:
Moment emoționant la antrenamentul Kamilei Valieva. Rusoaica încă visează la aur, la simplu

Valieva, de neoprit în proba pe echipe, unde a dus COR spre aur

Favorită la titlul individual, Valieva a impresionat în proba pe echipe cucerind medalia de aur şi devenind prima patinatoare din istorie care a reuşit o săritură cvadruplă la Jocurile Olimpice.
Marţi, RUSADA a suspendat-o provizoriu pe patinatoare. Miercuri, Valieva a făcut însă apel şi a obţinut ridicarea suspendării, din motive încă misterioase, ceea ce îi permite sa continue participarea sa la Jocuri şi să se antreneze, aşa cum a făcut şi sâmbătă.
ITA, organismul responsabil cu controalele antidoping în timpul Jocurilor, şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), într-o primă fază, urmate de Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU), după cum a declarat sâmbătă TAS, au anunţat un apel la TAS, pentru a obţine o decizie înainte de marţi, 15 februarie, ziua programului scurt în concursul feminin.
Sursa: Agerpres
Beijing 2022
Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia
20/02/2022 LA 04:46
Beijing 2022
Figure Skating Pair Skating - Free Skating - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 16:16