Rezultatul pozitiv al fenomenului patinajului mondial (Valieva are doar 15 ani) a venit marți de la un laborator din Suedia, ceea ce a dus la o interdicție provizorie de a participa la competiţii, care a fost ridicată rapid.
Continuarea participării lui Kamila Valieva la Jocurile Olimpice de iarnă va fi decisă de Curtea de Arbitraj pentru Sport, a anunțat vineri Agenția Internațională de Testare (ITA).Organismul a confirmat că Valieva a fost testată pozitiv pentru substanța interzisă Trimetazidină la campionatele naționale de la Sankt Petersburg, în decembrie.
Testul pozitiv – se arată în declarația ITA – a fost analizat și raportat de un laborator acreditat de WADA pe 8 februarie, la o zi după ce Valieva a condus Comitetul Olimpic Rus spre aurul olimpic în concursul destinat echipelor. Rezultatul a dus la o suspendare provizorie imediată de către agenția rusă anti-doping (RUSADA). Cu toate acestea, o contestație depusă de Valieva la Comisia de disciplină antidoping RUSADA a fost admisă a doua zi, 9 februarie. Deciziile pentru ridicarea suspendării vor fi emise în scurt timp, se mai arată în comunicat.
Beijing 2022
Spectacol total la Gala Laureaților de la patinaj artistic
20/02/2022 LA 06:42
CITEŞTE ŞI:
O NOUĂ CONTROVERSĂ URIAȘĂ LA BEIJING! UN CAMPION OLIMPIC A PRIMIT ZECI DE AMENINȚĂRI CU MOARTEA

Cheia pentru participarea rusoaicei Valieva la proba de simplu e la TAS

Cu toate acestea, CIO și-a exercitat dreptul de a contesta această decizie la Curtea de Arbitraj pentru Sport (TAS), a spus ITA. Valieva speră să concureze în competiția individuală pe 15 februarie (unde e favorită uriaşă la aur), dar Comitetul Olimpic Internaţional a făcut contestaţia înainte de publicarea motivaţiei deciziei de a ridica suspendarea de către RUSADA.
"CIO își va exercita dreptul de a face apel și de a nu aștepta decizia motivată a RUSADA, deoarece este nevoie de o hotărâre finală înainte de următoarea competiție la care urmează să participe sportiva", a spus ITA.
Audierea va determina, potrivit Associated Press, valabilitatea unei interdicții provizorii la Jocurile Olimpice de la Beijing.
În cazul în care Valieva va lipsi de la proba individuală feminină, în proporţie de 99,9% aurul va ajunge tot la Comitetul Olimpic Rus. Asta pentru că specialiştii estimau că podiumul va fi ocupat în întregime de rusoaice la simplu feminin.
Beijing 2022
Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia
20/02/2022 LA 04:46
Beijing 2022
Figure Skating Pair Skating - Free Skating - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 16:16