Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patinatoarea din China născută în SUA, făcută praf de fanii asiatici, a rupt tăcerea. Anunțul făcut

Cristian Mihală

Publicat 08/02/2022 la 08:54 GMT+2

Momente extrem de dificile pentru Zhu Yi, care s-a născut în SUA, dar a ales să concureze pentru China în 2018. Ea a căzut de două ori la competiția pe echipe de la patinaj artistic și a privat China de o medalie. Sportiva a fost criticată dur pe platformele de socializare din China și a dezvăluit prin ce a trecut.

Zhu Yi

Credit imagine: Getty Images

Patinatoarea chineză, născută în America, Zhu Yi, a izbucnit în lacrimi după ce a căzut de două ori în competiția pe echipe de patinaj (câștigată de Comitetul Olimpic Rus), de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.
Zhu a ales să concureze pentru China în 2018, renunțând la cetățenia americană și schimbându-și numele din Beverly Zhu în Zhu Yi. Cu toate acestea, până acum este o mișcare care nu s-a tradus în performanțe pentru tânăra de 19 ani.
Ea s-a confruntat cu critici dure pe rețelele de socializare chineze, după ce a căzut de două ori în programul scurt din competiția pe echipe. Pe lângă faptul că a privat China de bronzul ce părea o formalitate, incapacitatea ei de a vorbi fluent mandarina i-a făcut pe fanii chinezi să o critice vehement. Pe platforma Weibo, hashtag-ul "Zhu Yi has fallen" (Zhu Yi a căzut) a strâns 200 de milioane de vizualizări în doar câteva ore, iar comentariile au fost extrem de critice.
CITEȘTE ȘI:

Reacția lui Zhu, după criticile primite

Zhu a părăsit gheața în lacrimi, apoi a explicat cât de dificile au fost momentele prin care a trecut.
"A existat multă presiune, oamenii se așteptau la multe. Voi merge mai departe și mă voi concentra asupra probelor individuale. Sincer, m-am antrenat din greu și cred că mă descurc bine mental. Încerc să nu mă las distrasă de influența din exterior", a spus Zhu.
Patinatoarea de 19 ani, care concurează pentru prima dată la Jocurile Olimpice, a spus că a fost "supărată și puțin jenată" de prestația sa din concursul pe echipe.
"Știu că toată lumea din China a fost destul de surprinsă de selecția mea (n.r. în detrimentul unei patinatoare care s-a născut în China) și am vrut cu adevărat să le arăt ce pot să fac", a mai spus sportiva.
Zhu va spera la revanșă în competiția de simplu, care începe pe 15 februarie.
Trebuie spus că mai sunt câțiva sportivi născuți în străinătate care concurează pentru China la Beijing, inclusiv vedeta de schi freestyle, Eileen Gu. La fel ca Zhu, Gu s-a născut în SUA și și-a schimbat naționalitatea. Cu toate acestea, ea s-a bucurat de o primire excelentă în China, ajutată de succesul ei în acest sport și de faptul că vorbește excelent limba. Gu a adus azi, la big air, un aur țării gazdă, după o prestație pentru istorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo