După ce în weekend, la short track, SUA a fost descalificată făcându-i loc Chinei în marea finală (asiaticii au obținut apoi aurul, deși inițial nu se calificaseră), ieri am avut parte de momente incredibile pe circuitul de short track.
Hwang Daeheon (Coreea de Sud), de 4 ori campion mondial și medaliat cu argint la Pyeongchang, era marele favorit al probei de 1000 de metri. Acesta a obținut fără emoții prezența în finală și, după cum evoluase, părea improbabil că cineva îl poate opri.
Doar că organizatorii au văzut o împingere făcută de sud-coreean și l-au descalificat, înainte de ultimul act. În locul lui în finală a mers un chinez, dar țara gazdă și-a asigurat astfel nu doar prezența a 3 sportivi în finală, ci și excluderea favoritului la aur.
Beijing 2022
Kwak Yoongy a făcut spectacol la premiere cu "Dynamite". Mișcările lui au devenit virale
17/02/2022 LA 03:24

Decizie scandaloasă la JO? L-au descalificat pe cel mai bun ca să îi facă loc în finală unui chinez

Pe lângă Hwang Daeheon, în semifinale a mai fost descalificat un sud-coreean, însă acela nu ar fi fost un candidat la aur, în mod normal, deși la 1000 de metri cifrele hârtiei nu sunt mereu respectate. Cei doi sportivi penalizați au plecat de la arenă fără a da vreo declarație, însă presa din Coreea de Sud a luat foc. SBS a prezentat un material intitulat "Cele mai rușinoase momente în care China trișează", anunță New York Times.
Potrivit sursei citate, și cel mai mare cotidian din Seul a luat atitudine față de ce s-a întâmplat la Beijing. Sud-coreenii au ieșit pe prima pagină cu un mesaj manifest: "Lăsați China să ia toate medaliile!".
CITEȘTE ȘI:
TRISTEȚE ABSOLUTĂ! A LUAT ARGINTUL ȘI A PLÂNS CA UN COPIL. NIMENI NU A PUTUT SĂ O CONSOLEZE

China i-a anulat aurul unui maghiar

După eliminarea sud-coreeanului, trei chinezi (Ziwei Ren, Wnlong Li și Shaoang Liu) și doi frați maghiari cu origini chinezești (Shaoang Liu și Sandor Shaolin Liu) luptau pentru aur, în marea finală.
Strategii peste strategii, cursă reluată pentru că patina unuia dintre chinezi s-a rupt. Campionul mondial Sandor Shaolin Liu (26 de ani) a câștigat cursa, a sărit în brațele antrenorilor la final, dar după numai trei minute a venit verdictul. A primit un cartonaș galben pentru două greșeli comise în cursă și a fost descalificat!
"Încerc să fiu diplomat și să rămân calm. Încerc să mă calmez și să uit tot ce s-a întâmplat. La început, în finală, m-am simțit foarte puternic, eram într-o poziție bună, dar din păcate cursa a fost reluată. La finiș, acolo, au fost multe mâini, nu sunt judecătorul să decid, dacă așa au hotărât, trebuie să acceptăm. Și Sanyi mi-a spus să uităm ce s-a întâmplat și să ne pregătim pentru ce va urma", a declarat medaliatul cu bronz la M4 Ungaria.
Aurul și argintul au revenit astfel, după descalificarea ungurului, reprezentanților țării gazdă.
Beijing 2022
Minjeong Choi, pentru a doua oară campioană olimpică la 1500 de metri
16/02/2022 LA 14:04
Beijing 2022
Canada, campioană olimpică la ștafeta de 5000 de metri
16/02/2022 LA 13:28