Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

China, decizii incredibile pentru aurul olimpic! Descalificări în serie de care au beneficiat sportivii gazdă

Irina Aldea

Publicat 07/02/2022 la 16:14 GMT+2

Liu Shaoang a câștigat o medalie de bronz la short track, în proba de 1000 de metri la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în timp ce Alexander Liu Shaolin a fost eliminat și plasat la final de clasament, după ce s-a bucurat că a câștigat medalia de aur.

China, decizii incredibile pentru aurul olimpic

Credit imagine: Eurosport

Deși s-au bucurat ca niște copii pentru medalia de aur, reprezentanții maghiari au rămas de-a dreptul împietriți în momentul în care au aflat decizia finală a supervizorilor Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. După revederea finalei A, pentru medalii, ungurilor le-a fost anulată medalia de aur, doi chinezi primind medaliile din cele mai strălucitoare metale: aur și argint.
O serie de decizii controversate a făcut din competiția de short track un eveniment considerat de urmăritori drept scandalos, asta pentru că sportivii țării gazdă au beneficiat din plin de verdictele supervizorilor. Mai întâi 2 sud-coreeni, primul dintre ei marele favorit la aur, a fost descalificat, locul lui fiind luat tocmai de un chinez.

China, decizii favorabile pentru sportivii țării gazdă la Beijing

Mai apoi, ungurii au ajuns să se mulțumească doar cu medalia de bronz, deși erau convinși că au luat aurul, făcând istorie la Beijing. Nu a fost așa, asta pentru că decizia finală a fost în favoarea unui chinez. Alexander Liu Shaolin a trecut primul linia de finish în finala de la short track, în proba de 1000 de metri, însă acesta a fost ulterior descalificat.
picture

Decizie scandaloasă la JO? L-au descalificat pe cel mai bun ca să îi facă loc în finală unui chinez

Fratele lui, de asemenea reprezentând Ungaria, Liu Shaoang, a câștigat medalia de bronz, aceasta fiind prima medalie cucerită din istorie, la proba individual. Deși Liu Shaolin a fost primul care a trecut linia de sosire în finală și s-a putut simți ca un campion olimpic preț de câteva momente, în final, juriul l-a găsit neîndreptățit să aibă la gât medalia de aur.
picture

Medalia de aur a unui ungur, anulată ca să ajungă la un chinez la JO! Decizie ciudată la Beijing

Astfel, Ren Ziwei din China a câștigat luni medalia de aur la proba de 1000 metri la short track. Ren a terminat în spatele maghiarului Liu Shaolin în finală, dar Liu a fost penalizat după o revizuire și victoria i-a fost acordată lui Ren. Li Wenlong a luat medalia de argint pentru China, iar Liu Shaoang, fratele lui Shaolin, a luat bronzul. Victoria Chinei este a doua la short track la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, după ștafeta pe echipe mixte de sâmbătă. Ren a făcut parte din acea echipă și acum are două medalii de aur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo