Deși s-au bucurat ca niște copii pentru medalia de aur, reprezentanții maghiari au rămas de-a dreptul împietriți în momentul în care au aflat decizia finală a supervizorilor Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. După revederea finalei A, pentru medalii, ungurilor le-a fost anulată medalia de aur, doi chinezi primind medaliile din cele mai strălucitoare metale: aur și argint.
O serie de decizii controversate a făcut din competiția de short track un eveniment considerat de urmăritori drept scandalos, asta pentru că sportivii țării gazdă au beneficiat din plin de verdictele supervizorilor. Mai întâi 2 sud-coreeni, primul dintre ei marele favorit la aur, a fost descalificat, locul lui fiind luat tocmai de un chinez.
Beijing 2022
Kwak Yoongy a făcut spectacol la premiere cu "Dynamite". Mișcările lui au devenit virale
17/02/2022 LA 03:24

China, decizii favorabile pentru sportivii țării gazdă la Beijing

Mai apoi, ungurii au ajuns să se mulțumească doar cu medalia de bronz, deși erau convinși că au luat aurul, făcând istorie la Beijing. Nu a fost așa, asta pentru că decizia finală a fost în favoarea unui chinez. Alexander Liu Shaolin a trecut primul linia de finish în finala de la short track, în proba de 1000 de metri, însă acesta a fost ulterior descalificat.

Decizie scandaloasă la JO? L-au descalificat pe cel mai bun ca să îi facă loc în finală unui chinez

Fratele lui, de asemenea reprezentând Ungaria, Liu Shaoang, a câștigat medalia de bronz, aceasta fiind prima medalie cucerită din istorie, la proba individual. Deși Liu Shaolin a fost primul care a trecut linia de sosire în finală și s-a putut simți ca un campion olimpic preț de câteva momente, în final, juriul l-a găsit neîndreptățit să aibă la gât medalia de aur.

Medalia de aur a unui ungur, anulată ca să ajungă la un chinez la JO! Decizie ciudată la Beijing

Astfel, Ren Ziwei din China a câștigat luni medalia de aur la proba de 1000 metri la short track. Ren a terminat în spatele maghiarului Liu Shaolin în finală, dar Liu a fost penalizat după o revizuire și victoria i-a fost acordată lui Ren. Li Wenlong a luat medalia de argint pentru China, iar Liu Shaoang, fratele lui Shaolin, a luat bronzul. Victoria Chinei este a doua la short track la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, după ștafeta pe echipe mixte de sâmbătă. Ren a făcut parte din acea echipă și acum are două medalii de aur.
Beijing 2022
Minjeong Choi, pentru a doua oară campioană olimpică la 1500 de metri
16/02/2022 LA 14:04
Beijing 2022
Canada, campioană olimpică la ștafeta de 5000 de metri
16/02/2022 LA 13:28