Jocurile Olimpice pentru Natalia Maliszewska, patinatoare din Polonia, sunt un adevărat coșmar. Sportiva din Polonia a fost testată pozitiv cu Covid-19 pe 30 ianuarie și a intrat în izolare, fără a mai avea șanse de a participa la short track. Cu toate acestea, în mod neașteptat, ea a ieșit din izolare vineri seară, cu câteva ore înainte de cursa de calificare a probei de 500 de metri la care ar fi trebuit să participe sâmbătă.
Din nefericire pentru ea, Maliszewska a fost testată pozitiv, din nou, sâmbătă dimineață, chiar înaintea cursei. După ce s-a confirmat că nu va participa la cursa de sâmbătă, acolo unde era favorită la medalie, Maliszewska și-a exprimat dezamăgirea pe contul său de Twitter:
Beijing 2022
Kwak Yoongy a făcut spectacol la premiere cu "Dynamite". Mișcările lui au devenit virale
17/02/2022 LA 03:24
"Este foarte greu pentru mine să vorbesc și să spun ceva. Am trăit cu frică timp de o săptămână. Toate aceste schimbări de stare, plânsul care mi-a tăiat respirația, care au făcut ca nu numai oamenii din jurul meu să se îngrijoreze, dar m-au făcut și pe mine.
Știu că mulți oameni nu înțeleg această situație. Teste pozitive și negative, teste care confirmă izolarea, deodată teste pozitive care mă califică pentru a sta în spital. Mai târziu, teste bune, care îmi dau șansa de a ieși din izolare. Apoi speranța moare.
Îmi făceam bagajele pentru a merge la patinoar, apoi primesc veștile că ei s-au înșelat. Nu ar fi trebuit să mă lase să ies din izolare. Acea noapte a fost de groază. Am dormit în hainele mele pentru că mi-a fost frică să nu mă ia cineva în izolare în orice moment. Mă uitam prin perdele foarte puțin, cu un ochi, pentru că îmi era frică să nu mă vadă cineva.
Nu înțeleg nici eu. Nu mai cred în nimic, în teste, în jocuri. Este o mare glumă pentru mine. Inima mea nu mai suportă. Vă mulțumesc. Ne vedem în curând", a scris Natalia Maliszewska pe contul său de Twitter.
Citește și:

Coordonatorul delegației din Polonia nu înțelege această situație

Konrad Niedwiedzki, coordonatorul delegației din Polonia, este cel care a avut misiunea de a îi comunica veștile nefericite lui Maliszweska. Acesta a declarat în exclusivitate pentru Eurosport că nu înțelege cum cineva poate avea aceste teste pozitive, imediat după ce a avut teste negative:
"A fost surprinsă și se întreba ce va urma, deoarece sportivii sunt traumatizați de hotelurile în care au stat. Ei chiar nu vor să se întoarcă acolo.
Nu sunt cadru medical și nu înțeleg cum poți, deodată, să fii pozitiv, după ce ai fost negativ. Natalia se simte bine, este într-o formă bună, dar este ceva invizibil, pe care nici nu îl simte, dar poate să îl dea mai departe.
Aceste rezultate sunt un verdict, care determină cine ia startul în aceste competiții, dacă vor lupta pentru medalii", a spus Niedwiedzki.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Minjeong Choi, pentru a doua oară campioană olimpică la 1500 de metri
16/02/2022 LA 14:04
Beijing 2022
Canada, campioană olimpică la ștafeta de 5000 de metri
16/02/2022 LA 13:28