Sandor Shaolin Liu (26 de ani) a câștigat, luni, cursa de 1.000 de metri, a sărit în brațele antrenorilor la final, dar după numai trei minute a venit verdictul. A primit un cartonaș galben pentru două greșeli comise în cursă și a fost descalificat! Titlul a ajuns astfel în mâinile Chinei, la fel ca și medalia de argint, în timp ce fratele lui mai mic, Shaoang Liu, a avansat pe locul 3.

Medalia de aur a unui ungur, anulată ca să ajungă la un chinez la JO! Decizie ciudată la Beijing

După finală, Sandor Shaolin Liu nu a comentat ce s-a întâmplat în cursă, fiind vizibil frustrat de faptul că a fost descalificat. Mai târziu, el și-a împărtășit gândurile pe rețelele de socializare.
Beijing 2022
Kwak Yoongy a făcut spectacol la premiere cu "Dynamite". Mișcările lui au devenit virale
17/02/2022 LA 03:24

Sandor Shaolin Liu: "Ziua în care aproape că am devenit campion olimpic"

"Ziua în care aproape că am devenit campion olimpic", astfel și-a început discursul reprezentantul Ungariei.
https://i.eurosport.com/2022/02/07/3308382.jpg
"M-am antrenat și am suferit psihic și fizic în ultimii patru ani. Și chiar de când am început să patinez în 2005. Îmi pare rău că nu am obținut rezultatul pe care vi l-ați dorit cu toții.... A fost o zi grea și am dat tot ce am putut, nu aș face nimic diferit.
Short-track este un sport frumos și îl iubesc. Felicitări prietenului meu Ren Ziwei (n.r. campionul olimpic). Eu voi continua să mă antrenez mai tare și mai inteligent. Vă iubesc pe toți, chiar dacă sunt sau nu campion olimpic. Vă iubesc pe toți și voi continua să lupt, așa că nu trebuie decât să mă bucurați", a continuat Sandor.
"Încerc să fiu diplomat și să rămân calm. Încerc să mă calmez și să uit tot ce s-a întâmplat. La început, în finală, m-am simțit foarte puternic, eram într-o poziție bună, dar din păcate cursa a fost reluată. La finiș, acolo, au fost multe mâini, nu sunt judecătorul să decid, dacă așa au hotărât, trebuie să acceptăm. Și Sanyi mi-a spus să uităm ce s-a întâmplat și să ne pregătim pentru ce va urma", a declarat și medaliatul cu bronz al Ungariei.
Beijing 2022
Minjeong Choi, pentru a doua oară campioană olimpică la 1500 de metri
16/02/2022 LA 14:04
Beijing 2022
Canada, campioană olimpică la ștafeta de 5000 de metri
16/02/2022 LA 13:28