După ce în weekend, la short track, SUA a fost descalificată făcându-i loc Chinei în marea finală (asiaticii au obținut apoi aurul, deși inițial nu se calificaseră), luni am avut parte de momente incredibile pe circuitul de short track. Hwang Daeheon (Coreea de Sud), de 4 ori campion mondial și medaliat cu argint la Pyeongchang, era marele favorit al probei de 1000 de metri.
Acesta a obținut la pas prezența în finală și, după cum evoluase, părea foarte greu de crezut că cineva îl poate opri. Doar că organizatorii au văzut o împingere făcută de sud-coreean și l-au descalificat, înainte de ultimul act. În locul lui în finală a mers un chinez, dar țara gazdă și-a asigurat astfel nu doar prezența a 3 sportivi în finală, ci și excluderea favoritului la aur. În mod evident, sud-coreenii prezenți la Beijing s-au simțit nedreptățiți, astfel că au contestat aprig decizia juriului.
Beijing 2022
Kwak Yoongy a făcut spectacol la premiere cu "Dynamite". Mișcările lui au devenit virale
17/02/2022 LA 03:24

Sud-coreenii se răzvrătesc și ei la Beijing, după unguri

Așa cum era de așteptat, sud-coreenii nu au fost deloc mulțumiți de verdictul oficialilor de la Beijing, astfel că membrii comitetului olimpic coreean (KSOC) a confirmat că va depune contestație și că, la fel ca protestele maghiarilor, aceștia vor merge la Curtea Internațională de Arbitraj pentru Sport (CAS) imediat după depunerea contestației.

Decizie scandaloasă la JO? L-au descalificat pe cel mai bun ca să îi facă loc în finală unui chinez

Yoon Hong-geun, șeful delegației sud-coreene, a cerut o întâlnire cu Thomas Bach, președintele CIO, pentru a preveni alte probleme cu sistemul de notare de la Beijing: "Fair-play-ul trebuie garantat în sport. După încheierea curselor de la short track, am depus o contestație prin intermediul oficialilor internaționali. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca astfel de nedreptăți să nu se mai repete în sportul internațional".
Pe lângă Hwang Daeheon, în semifinale a mai fost descalificat un sud-coreean, însă acela nu ar fi fost un candidat la aur, în mod normal, deși la 1000 de metri cifrele hârtiei nu sunt mereu respectate. Cei doi sportivi penalizați au plecat de la arenă fără a da vreo declarație, însă presa din Coreea de Sud a luat foc. SBS a prezentat un material intitulat "Cele mai rușinoase momente în care China trișează", anunță New York Times. Sud-coreenii au ieșit pe prima pagină cu un mesaj manifest: "Lăsați China să ia toate medaliile!".
Beijing 2022
Minjeong Choi, pentru a doua oară campioană olimpică la 1500 de metri
16/02/2022 LA 14:04
Beijing 2022
Canada, campioană olimpică la ștafeta de 5000 de metri
16/02/2022 LA 13:28