Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ungurii au contestat decizia controversată de a le fi anulată medalia de aur la short track! Răspunsul a venit imediat

Irina Aldea

Publicat 08/02/2022 la 11:18 GMT+2

Sandor Liu Shaolin (Ungaria) a câștigat luni cursa de 1000 de metri la short track, a sărit în brațele antrenorilor la final, dar după numai trei minute a venit verdictul. A primit un cartonaș galben pentru două greșeli comise în cursă și a fost descalificat! Maghiarii au depus contestație, iar răspunsul a venit imediat.

Sandor Liu Shaolin

Credit imagine: Getty Images

Deși s-au bucurat ca niște copii pentru medalia de aur, reprezentanții maghiari au rămas de-a dreptul împietriți în momentul în care au aflat decizia finală a supervizorilor Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. După revederea finalei A, pentru medalii, ungurilor le-a fost anulată medalia de aur, doi chinezi primind medaliile din cele mai strălucitoare metale: aur și argint.
Ulterior, maghiarii au depus contestație, însă răspunsul a venit imediat: apelul a fost respins, astfel că rezultatul final al finalei de 1000 de metri la short track de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing nu s-a schimbat. Potrivit juriului, Liu Shaolin a greșit de două ori în finală, așa că a primit cartonaș galben, adică a fost descalificat nu doar din finală, ci și din întreaga cursă de 1.000 de metri.

Constația ungurilor la Jocurile Olimpice de iarnă a fost respinsă

Arbitrul a spus că arbitrul a analizat cu atenție toată cursa, dar a respins protestul, invocând același lucru, care l-a exclus pe Liu Shaolin luni. Potrivit juriului, maghiarul a fost sancționat de două ori în finala de luni: "Era de așteptat, s-au referit la același motiv pe care l-au invocat și după finală. Exista deja un precedent în care un cartonaș galben a fost retras, dar acum nici nu s-a pus problema", a precizat Banhidi, care nu a fost surprins de decizie.
Campionul european și mondial pe pistă scurtă, , Sándor Liu Shaolin a declarat în presa maghiară înainte de finala de la 1.000 de metri, că dacă va câștiga titlul olimpic va arbora pe podium atât steagum Ungariei, cât și pe cel al Chinei. Mama celor doi patinatori este unguroaică, iar tatăl este chinez. Cei doi patinatori s-au născut în Ungaria, dar s-au antrenat vreme de un an în China pentru a-și îmbunătăți performanețe în patinaj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo