Valentin Crețu este unul dintre cei 21 de sportivi români prezenți la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. A fost aproape de o performanță remarcabilă în proba de sanie, dar s-a răsturnat înaintea ultimului viraj, iar visul său de a se clasa în top 15 s-a spulberat.
Astăzi, sportivul român a oferit un interviu exclusiv pentru Eurosport.ro, în care a vorbit și despre cum se simte și ce planuri de viitor are, dar și despre care este starea antrenorului său, depistat pozitiv cu Covid-19, și despre condițiile din China. Valentin Crețu a declarat că tehnicianul lotului olimpic de sanie, Ioan Apostol, este bine și că, din fericire, nu are o formă gravă de coronavirus. Sănierul a mărturisit că nu înțelege cum a putut antrenorul să se îmbolnăvească, precizând că restricțiile sunt foarte dure la Beijing.
"Domnul Apostol e bine, ne bucurăm că nu are simptome foarte grave, a fost pur și simplu un ghinion. Am fost tot sezonul atenți și chiar în momentul Jocurilor Olimpice s-a întâmplat.
Beijing 2022
"Aveam 122 de km/h! A fost cel mai urât vis!" Cum se simte Valentin Crețu după ce s-a răsturnat
07/02/2022 LA 16:07
Acum apar tot felul de variante, noi tulpini... Nici nu mai știm ce să credem. Nu ne dăm seama de unde ar fi putut să se contamineze. Marea șansă a fost că s-au respectat toate protocoalele și nu am avut contact. Sunt reguli foarte stricte, cu măști, distanțare socială, paravane în sala de mese...
Nu am apucat să vorbesc despre condițiile de carantinare. Mi-a spus doar că e ok, mi-a urat succes și mi-a zis să ne concentrăm, a spus că îi pare foarte rău că nu poate să fie fizic alături de noi, dar lucrurile merg normal în condițiile date", a spus Valentin Crețu.
Citește și:

"Doar apoi să aruncăm cu noroi"

Românul a comentat și care sunt condițiile din China, arătându-se mulțumit și punctând că nu crede că vreo altă țară ar fi reușit să se organizeze atât de bine în aceste vremuri dure din cauza pandemiei de coronavirus.
"Totul e ok și suntem uimiți de cât de mult a putut să construiască și totul este la superlativ. Domeniul de schi este incredibil, special construit pentru Jocurile Olimpice, pârtia de aici... cred că 50 de ani nu se va construi ceva apropiat de ceea ce au reușit ei să facă aici.
Oamenii, în special voluntarii și toți cei implicați, sunt foarte amabili, încearcă să ne ofere tot ce avem nevoie. Totul e foarte ok. Eu zic că sunt mulți oameni cârcotași. Nu știu câte țări ar fi reușit să se mobilizeze și să organizeze un astfel de evenimente în condițiile din prezent.
Trebuie să recunoaștem că au făcut un efort foarte, foarte mare și să ne gândim dacă noi am fi fost în postura de a organiza așa ceva, oare am fi putut? Apoi să ne apucăm să aruncăm cu noroi", a conchis sportivul, care va mai concura pentru România în proba pe echipe, care va avea loc pe 10 februarie.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Imagini de colecție cu echipa României la sanie, clasată pe locul 9. "Pasiunea i-a unit"
11/02/2022 LA 04:39
Beijing 2022
Ștafeta Germaniei a câștigat medalia de aur la sanie
10/02/2022 LA 15:04