Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Beijing 2022 | Ghinion teribil pentru săritorul Sorin Mitrofan, înainte de plecare

Andrei Nicolae

Actualizat 02/02/2022 la 11:29 GMT+2

Sorin Mitrofan a avut rezultat pozitiv la ultima testare la Izvorani, astfel că nu a putut părăsi țara, în tentativa lui de a participa în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Sorin Mitrofan

Credit imagine: Other Agency

Sportivii români au plecat spre Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022. Din nefericire, săritorul Sorin Mitrofan nu a putut părăsi țara, pentru că la ultima testare la Izvorani a ieșit pozitiv la Covid-19. El prinsese ultimul bilet câștigător pentru întrecerea supremă din China.
"Echipa noastră a zburat spre Beijing. Încrezători, pregătiți, puternici. Sorin Mitrofan nu a putut părăsi țara pentru că la ultima testare la Izvorani a ieșit pozitiv. Au alergat până în ultima clipă să cumuleze cât mai multe puncte în competiții pentru a crește cota pe națiune și efortul le-a fost răsplătit: săriturile au obținut 4 locuri la Jocurile Olimpice
I-a costat însă infectarea antrenorilor, care s-au întors pozitivi din ultima deplasare, focusul lor fiind protejarea și izolarea sportivilor calificați", este anunțul făcut pe pagina de Facekook -

Beijing 2022 | România va conta în cele din urmă pe 3 săritori la Jocurile Olimpice

Așadar, România va conta în Beijing pe trei săritori, Dana Haralambie, Andrei Feldorean și Dani Cacina. Ultimii doi sunt debutanți la o ediție a Jocurilor Olimpice.
"Nicio piedică nu mai stă acum în calea sportivilor de a aduce un rezultat onorabil României. Pentru unii, visul e deja împlinit, acela de a se califica la Jocurile Olimpice. Sunt sportivi tineri, de 24, 21 și 20 de ani și este foarte probabil să mai participe și la următoarele cicluri olimpice. Haideți să îi susținem cu mesaje pozitive. Întreaga comunitate a săriturilor cu schiurile este alături de voi", mai precizează sursa citată.
Programul probelor la sărituri cu schiurile (orele României)
  • 5 februarie, ora 12:45 Feminin, trambulină normală
  • 6 februarie, ora 13:00 Masculin, trambulina normală
  • 7 februarie, ora 13:45 Echipe mixt, trambulină normală
  • 12 februarie, ora 13:00 Masculin, trambulina mare
  • 14 februarie, ora 13:00 Echipe masculin, trambulina mare
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se vor desfășura în perioada 4-20 februarie și vor fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo