Sorin Mitrofan a devenit, luni seara, al patrulea sportiv român calificat pentru Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 la sărituri cu schiurile, după ce forul internațional i-a alocat României încă un loc.
În întrecerile de la Zhangjiakou vor mai concura la această disciplină Daniela Haralambie, Andrei Feldorean și Daniel Cacina. Toți cei trei reprezentanți la masculin sunt la prima participare la Jocurile Olimpice de iarnă. Daniela Haralambie a concurat și la PyeongChang 2018.
Beijing 2022
VIDEO | Friends&Family. Momente emoționante la revenirea acasă a săritorilor români
15/02/2022 LA 10:19
https://i.eurosport.com/2022/01/25/3297153.jpg
Vestea bună pentru săriturile cu schiurile din România a fost urmată de alta mai puțin bună. Sportivii au rămas fără staff tehnic chiar înainte de deplasare. Antrenorul Florin Spulber și serviceman-ul Adrian Comănescu, acreditați pentru a participa la JO Beijing 2022, au dat rezultate pozitive la testele covid-19, astfel că rateazăprezența la întreceri.

Beijing 2022 | Lotul olimpic de sărituri al României a rămas fără antrenori chiar înainte de plecare

În aceste condiții, team-leadurul Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi Biatlon, va fi cel care va avea grijă de sportivi. "O să ceruiesc și schiurile, voi da și cu steagul... Nu avem alte soluții, trebuie să ne descurcăm în condițiile date. Am ceva experiență la concursurile de sărituri, am fost prezent și am organizat multe competiții, am fost și în juriu", ne-a relatat oficialul FRSB.
Vestea că nu vor avea staff tehnic i-a luat prin surprindere și pe sportivi. "Am muncit toți împreună, am ajuns la Jocurile Olimpice pentru că am fost în primul rând o echipă. Ne pare foarte rău că nu vom avea staff-ul lângă noi", a declarat și Andrei Feldorean.
https://i.eurosport.com/2022/01/25/3297144.jpg
Olimpicii români sunt însă deciși să profite la maximum de această competiție. "Faptul că mergem în formulă de patru sportivi la Jocurile Olimpice arată că s-au făcut progrese importante în ultima vreme la sărituri și în România. În lot se simte o bucurie, o energie plăcută. Nu am setat o anume clasare pentru aceste întreceri, personal încerc doar să-mi fac săritura. Dacă îmi va ieși, atunci lucrurile vor veni de la sine", a mai susținut Andrei Feldorean.
O parte a delegației României va pleca joi spre Beijing, unde în perioada 4-20 decembrie au loc Jocurile Olimpice. Întrecerile vor putea fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Fotografii: COSR / Facebook
Beijing 2022
Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing
14/02/2022 LA 17:05
Beijing 2022
Florin Spulber a comentat cel mai controversat subiect de la sărituri: "Nu m-au surprins"
12/02/2022 LA 13:54