Slovenia a cucerit medalia de aur la sărituri cu schiurile, în proba pe echipe mixte, în timp ce reprezentanții Comitetului Olimpic Rus și ai Canadei au obținut medaliile de argint, respectiv bronz. Cu toate acestea, cel mai discutat aspect al zilei a fost legat de descalificările din cauza echipamentului cu care au participat.
Japonia, Austria și Norvegia au avut săritoare descalificate în finală, după ce organizatorii au constatat că există probleme în ceea ce privește echipamentul, în timp ce Germania, de patru ori campioană mondială la echipe mixte, a ratat finala, după ce medaliata cu argint la individual, Katharina Althaus, a fost descalificată din același motiv. Echipa Germaniei a confirmat, după descalificare, că sportivii au participat cu aceleași costume din competițiile precedente.
https://i.eurosport.com/2022/02/07/3308080.png
Beijing 2022
VIDEO | Friends&Family. Momente emoționante la revenirea acasă a săritorilor români
15/02/2022 LA 10:19
Sara Takanashi (Japonia), Daniela Iraschko-Stolz (Austria) și Anna Odine (Norvegia) au fost descalificate în finală, lucru care a costat cele trei țări, cu șanse la medalie. Sara Takanashi a izbucnit în lacrimi după săritura sa. Japoneza a trebuit să sară, chiar dacă știa de descalificare, dar nu s-a putut abține la final.
Takanashi are 61 de victorii în Cupa Mondială, dar a terminat pe locul 4 în competiția individuală, ajungând la trei ediții de Jocuri Olimpice fără medalie.
https://i.eurosport.com/2022/02/07/3308042.jpg
Citește și:

Antrenorii, nemulțumiți de deciziile organizatorilor

Antrenorii loturilor Germaniei și Norvegiei au fost extrem de supărați după încheierea competiției. Aceștia nu au primit explicații și nu pot înțelege motivele pentru care organizatorii au decis descalificarea sportivelor:
"Este o nebunie totală. Trei fete descalificate. Trei fete profesioniste, care câștigă mereu în Cupa Mondială. Nu am primit vreo explicație. Ea (n.r. Althaus) a sărit cu același costum ca în competiția individuală. Cum este posibil așa ceva?", a declarat antrenorul german Stefan Horngacher.
Costumele săritorilor cu schiuri trebuie să îndeplinească condiții stricte pentru a nu își crea avantaj în aer.
Săritorul norvegian Silje Opseth a declarat pentru publicația norvegiană VG că arbitrii nu au urmat procedura obișnuită atunci când au măsurat costumele:
"Nu știu ce să spun... Au măsurat într-un mod complet diferit și au folosit o procedură nouă. Ni s-a spus să stăm într-un mod diferit, niciodată nu am mai făcut așa", a declarat Opseth.
Nici antrenorul Norvegiei nu a înțeles ce s-a întâmplat astăzi și a declarat că este o zi tristă pentru săriturile cu schiuri:
"Trebuia să introducem o nouă probă astăzi și să le oferim femeilor o probă în plus la Jocurile Olimpice. Apoi se întâmplă acest lucru. Cum se face că numai fetele au fost descalificate? Este o zi tristă pentru sportul nostru", a spus Clas Brede Braaten.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing
14/02/2022 LA 17:05
Beijing 2022
Florin Spulber a comentat cel mai controversat subiect de la sărituri: "Nu m-au surprins"
12/02/2022 LA 13:54