Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lacrimi la Beijing, după haosul de la sărituri cu schiurile: "E o zi tristă pentru sportul nostru"

Alex Masgras

Publicat 07/02/2022 la 18:26 GMT+2

Slovenia este campioană olimpică la sărituri cu schiurile, în proba pe echipe mixte, dar ziua de luni a fost marcată de descalificările sportivelor din Germania, Japonia, Austria și Norvegia, din cauza costumelor cu care au participat.

Takanashi

Credit imagine: Getty Images

Slovenia a cucerit medalia de aur la sărituri cu schiurile, în proba pe echipe mixte, în timp ce reprezentanții Comitetului Olimpic Rus și ai Canadei au obținut medaliile de argint, respectiv bronz. Cu toate acestea, cel mai discutat aspect al zilei a fost legat de descalificările din cauza echipamentului cu care au participat.
Japonia, Austria și Norvegia au avut săritoare descalificate în finală, după ce organizatorii au constatat că există probleme în ceea ce privește echipamentul, în timp ce Germania, de patru ori campioană mondială la echipe mixte, a ratat finala, după ce medaliata cu argint la individual, Katharina Althaus, a fost descalificată din același motiv. Echipa Germaniei a confirmat, după descalificare, că sportivii au participat cu aceleași costume din competițiile precedente.
Katharina Althaus (Mitte) nach ihrer Disqualifikation im Mixed in Tränen aufgelöst
Sara Takanashi (Japonia), Daniela Iraschko-Stolz (Austria) și Anna Odine (Norvegia) au fost descalificate în finală, lucru care a costat cele trei țări, cu șanse la medalie. Sara Takanashi a izbucnit în lacrimi după săritura sa. Japoneza a trebuit să sară, chiar dacă știa de descalificare, dar nu s-a putut abține la final.
Takanashi are 61 de victorii în Cupa Mondială, dar a terminat pe locul 4 în competiția individuală, ajungând la trei ediții de Jocuri Olimpice fără medalie.
La Japonaise Sara Takanashi durant le concours mixte de saut à ski des JO de Pékin 2022, le 7 février 2022
Citește și:

Antrenorii, nemulțumiți de deciziile organizatorilor

Antrenorii loturilor Germaniei și Norvegiei au fost extrem de supărați după încheierea competiției. Aceștia nu au primit explicații și nu pot înțelege motivele pentru care organizatorii au decis descalificarea sportivelor:
"Este o nebunie totală. Trei fete descalificate. Trei fete profesioniste, care câștigă mereu în Cupa Mondială. Nu am primit vreo explicație. Ea (n.r. Althaus) a sărit cu același costum ca în competiția individuală. Cum este posibil așa ceva?", a declarat antrenorul german Stefan Horngacher.
Costumele săritorilor cu schiuri trebuie să îndeplinească condiții stricte pentru a nu își crea avantaj în aer.
Săritorul norvegian Silje Opseth a declarat pentru publicația norvegiană VG că arbitrii nu au urmat procedura obișnuită atunci când au măsurat costumele:
"Nu știu ce să spun... Au măsurat într-un mod complet diferit și au folosit o procedură nouă. Ni s-a spus să stăm într-un mod diferit, niciodată nu am mai făcut așa", a declarat Opseth.
Nici antrenorul Norvegiei nu a înțeles ce s-a întâmplat astăzi și a declarat că este o zi tristă pentru săriturile cu schiuri:
"Trebuia să introducem o nouă probă astăzi și să le oferim femeilor o probă în plus la Jocurile Olimpice. Apoi se întâmplă acest lucru. Cum se face că numai fetele au fost descalificate? Este o zi tristă pentru sportul nostru", a spus Clas Brede Braaten.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo